Kuka valtaa ilmatilan Kouvolassa?

6.03.2018

Kuka valtaa ilmatilan Kouvolassa?

Keskiviikkona on haiparven aika taas asettaa ahteri bussin penkkiin. Linja-auton kyydissä on aikaa laittaa kuviot kohdilleen, sillä matkaa on 350 kilometriä. Kun päästään Mansikka-Ahon tienoille, laitetaan pelikuteet niskaan ja ryhdytään hikoilemaan sarjapisteiden toivossa. Vastassa on siis Kouvolan Kouvot.

Viimeiset kaksi kotipeliään voittanut Kouvot haki omaa tasoaan James Sinclairin vaihduttua Drew Brandoniksi. Sarjataulukon seiska on edelleen mukana taistelussa kotiedusta pudotuspeleihin, vaikka suoritukset ovat hieman heilahdelleet.

Korihait haastaa keskiviikkona vieraskentällä Kouvot. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Korihaiden kakkosluotsin Petri Helmisen laskelmissa tätä ottelua ratkotaan pitkälti korin alla. Korihaiden raskas osasto on heppoista kaliiberia Korisliigatasolle, kun taas Kouvoilla on isokokoista äijää useampaa sorttia.

-Heidän isot pelaajat tulevat varmasti haastamaan meitä pallon kanssa. Tuplaamalla väärään aikaan he saavat kaukoheittopaikkoja, joten tarkkana saadaan olla. Korin alla meidän on pakko yrittää pärjätä, Helminen tähdensi.

Suurin kanto tässä kaskessa on Thomas Gipson III, joka on ehta sentteri. Gipsonin levyrikeskiarvo on piirun alle kymmenen,  mikä oikeuttaa kolmanteen sijaan Korisliigassa. Ville Kaunisto on Gipsonia jopa korkeammalla levypallotilastossa eli Kouvoilla on kaksi todella kovaa levyripelaajaa riveissään.

Markus Molenius on nyt ollut Korihaiden vahvuudessa viikon. Korisliigakokemusta omaava pelaaja on tuonut mukavan lisän petokalan kokoonpanoon.

-Markus on ollut hyvä piristysruiske harjoituksiinkin. Hän tietää Korisliigan vaatimustason ja treenaa tosissaan. Markus tuo myös lisää hyökkäysvoimaa meille, Helminen kehui.

Kenney Funderburk täydentää haipakan. Uuteenkaupunkiin tykästynyt Funderburk halusi jäädä auttamaan joukkuetta, kun jenkkikiintiö jäi lopulta vajaaksi. Funderburk on näillä näkymin mukana jo Kouvolassa.