Kumpi ottaa ilmatilan haltuun: Hai vai Karhu?

26.10.2017

Kumpi ottaa ilmatilan haltuun: Hai vai Karhu?

-Levypallopeliä pitää parantaa ja paljon. Yleensä ollaan oltu hyvin pelissä mukana, jos levyreissä pysytään mukana, Korihaiden pääluotsi Jarno Nikula pohdiskeli.

Perjantai-iltana sitten nähdään, kuka sen ilmatilan haltuunsa nappaa. Onko se vedenalainen peto vai metsien kuningas? Korihait ja Karhu hamuavat molemmat kauden neljättä voittoa.

Suurin este petokalan korinalusvalloitukselle on Flenar Whitfield. Tämä lakeuksien järkäle upottaa palloja 16,3 pisteen tahdilla ja levyrikeskiarvo 7,8 on erittäin hyvä. Marcus Allen (17,3p. per matsi) sekä Fuquan Edwin (16,0) ovat seuraavat pistemiehet, mutta Edwin jätti henkilökohtaisista syistä joukkueen ja tilalle pestattiin Rene Rougeau. Neljäs jenkki kentällä on joko Stephen Maxwell tai Matthew Hezekiah terveystilanteesta riippuen.

Kauhajoen syöttökoneet ovat Bojan Sarcevic sekä Joonas Lehtoranta. Uusikaupunkilaisille erittäin tuttu Sarcevic pyörittelee peliä 5,3 passin keskiarvolla ja riistotilastossa mies on ykkösenä juuri ennen Korihaiden Juan Pattilloa. 23-vuotias koripalloperheeseen kuuluva Lehtoranta näpäyttelee passeja 3,7 passin keskiarvolla.

Näiden herrojen työskentelyn vaikeuttaminen on haileirissä avainasemassa, sillä Kauhajoella on toiseksi eniten koriin johtaneita syöttöjä ottelua kohden koko sarjassa. Kaukoheittojuhlaa koitoksesta tuskin tulee tilastojen valossa, sillä nyt kohtaavat kaksi epätarkinta kolmosjoukkuetta.

Kauhajoen vieraskamppailut ovat kulkeneet mukiinmenevästi. Joukkue on kukistanut matkapeleissä niin Espoo Unitedin ja KTP:n. Ainoa tappio tuli Vilppaan vieraana.

Korihait lähtee samalla uhmaamaan pitkän ajan tilastoja. Kauhajoki on ollut ukilaisille epämieluinen vastus, sillä edellinen voitto on helmikuulta 2012. Tämän jälkeen sarjapinnat ovat kulkeutuneet Pohjanmaalle 12 kertaa peräkkäin.

Perjantaiputken viides osa Korihait-Kauhajoki, ja totta kai kello 18.30.