Lahti palaa Pohitulliin

7.12.2019

Lahti palaa Pohitulliin

Kaksi sarjapistettä on tarjolla jälleen tänään Uusikaupunki Areenan lauantai-illassa. Kuva: Vilma Sappinen

102-vuotisen Suomen syntymäpäivän jälkeen onkin hyvä hetki keskittyä koripalloon. Poharilla pistetään taas pallo ilmaan, kun Korihait ja Lahti Basketball himoavat lisäpisteitä plakkariin. Lokakuussa joukkueet kohtasivat ensimmäinen kerran ja silloin Lahti pisti petokalan pallogrilliin ja pyöritteli 106-73 lukemat. Lauantaina kello 17 alkaen Korihait pyrkii tasaamaan tilit.

Lahden historia on sellainen, että ottelusta voisi ennustaa tasaista. 17 sarjapelistä peräti kymmenen on päättynyt alle kymmenen pisteen marginaalilla. Lahdella on ollut monta tasaista vääntöä, joista värikkäin oli Kouvolassa keskiviikkona. Johto vaihtui jatkoajan viimeisellä 30 sekunnilla kolme kertaa, mutta lopulta Kouvot oli etevämpi lukemin 84-83.

Menestyksekkäänä koripallopaikkakuntana tunnettu Lahti palasi täksi kaudeksi takaisin liigakartalle. Peliä johtamaan hankittiin Tuomas Hirvonen, joka on tehnyt hienoa työtä syöttökeskiarvon ollessa 5,4. Jerry Evans ja Courtney Stockard ovat kovan luokan viimeistelijöitä, joiden kanssa petokalan on syytä olla tarkkana.

Oman värinsä joukkueeseen sekä lauantain peliin tuovat kaksi persoonaa. Toinen on ukilaisille tuttu omankin joukkueen paidasta. Takamies Sami Ikävalko on aina ottanut, joskus tahtomattaankin, oman huomionsa. Kehäkettu Vesa Mäkäläinen sytyttää yleensä myös yleisön pelityylillään.

Voitolla Korihait nousee tasoihin Lahden kanssa. Jos taas pisteet tungetaan Lahden linja-autoon, niin eroa on taas kahden voiton verran. Tärkeä kamppailu molemmille ja kotiyleisön tukea tarvitaan.