Lahti rymisteli voittoon viimeisellä kympillä

29.01.2020

Lahti rymisteli voittoon viimeisellä kympillä

Henri Ventoniemi onnistui vakuuttavasti kentän molemmissa päissä, mutta vahvan viimeisen kymmenminuuttisen ansiosta pisteet jäivät tänään Lahteen.

Asetelmat

Täksi kaudeksi Korisliigaan noussut Lahti Basketball kamppailee edelleen tosissaan play off -paikasta roikuskelemalla yhdeksällä voitolla Ura Basketin perässä sarjataulukon kymmenennellä sijalla. Lahtelaiset voidaan laskea myös yhdeksi Korihaiden päävastustajista, vaikka kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa petokala on joutunut taipumaan aika suurin lukemin.

Kahden ottelun voittoputkeen itsensä runnonut haiparvi on edellisen ottelun jälkeen kokenut jälleen pelaajamuutoksia Jalen Henryn ja Elias Eerikinharjun vaihdettua maisemaa. Ottelu Lahdessa oli siis myös tulikaste tuoreimmalle haivahvistukselle Nick Banyardille.

Matsin kulku

Kun haiparvi alkusyksystä ensimmäisen kerran otti tuntumaa Lahti Energia Areenan parkettiin, oli kyyti kylmää. Tuolloin kotijoukkue nykäisi heti pelin alussa parinkymmenen pinnan johdon ja heittoshow jatkui matsin loppuun saakka.

Tällä kertaa petokala oli valmiimpi pelaamaan. Lahti aloitti korinteon, mutta viittä pinnaa kauemmas kotijoukkue ei alussa päässyt, kun haiparvi vahvoja otteita esittäneen Henri Ventoniemen johdolla kuroi eron kiinni. Hyvin tasaisissa tunnelmissa taistelu jatkui aina puoliajalle asti, jolloin Korihait onnistui karkaamaan kuuden pinnan johtoon (34-40).

Vahvasti petokala aloitti myös kolmannen jakson viimeistelemällä seitsemän pinnan runin ja onnistui kasvattamaan eron 13 pisteeseen. Lahtelaisten kaukoheitot alkoivat osua kuitenkin erän puolivälin tienoilla ja joukkue kiri kuuden pisteen päähän suht helposti. Viimeisellä tauolla ero oli vielä haiparven hyväksi 53-61.

Koripallopelissa väliaikatuloksilla on kuitenkin varsin vähän merkitystä, jos vastustaja onnistuu viimeisellä jaksolla tahkoamaan 33 pistettä omaa 20 vastaan. Lahti tuli viimeiselle kympillä hirmuisella voimalla, rymisteli 15-0 runilla rinnalle ja ohi, ja heitti loppuun asti tärkeitä onnistumisia kaaren takaa. Vaikka Korihait onnistui 13 pisteen tappioasemasta sukeltamaan parhaimmillaan neljän pinnan päähän, ei loppukiri tällä kertaa riittänyt, vaan sarjapinnat jäivät lahtelaisille lopputuloksella 86-81.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi jälleen Kevin Ware joka kasasi 27 pistettä, 4 levypalloa, 4 syöttöä ja 2 riistoa. Myös Richaud Pack onnistui (19/3/1) ja Henri Ventoniemi teki hyvää työtä kentän molemmissa päissä (14/6/1/3 riistoa).

Lahti Basketballin pistetilaston ykköseksi ylsi Courtney Stockard (31/2/4).

Ottelutilastot löytyvät täältä. 

Osuvimmat letkautukset

”Henri Ventoniemi joka paikassa!” – @siivonen7 Twitterissä

Ottelun hai

Ratkaisijan viittaan mielellään pukeutuva Kevin Ware onnistui tänään viimeistelyssään parhaiten. Waren ohella erityisesti Henri Ventoniemi esiintyi kentällä vahvasti.

Seuraavaa päänahkaa lähdetään metsästämään tulevana lauantaina 1.2. klo 17, kun Uusikaupunki Areenalle saapuu KTP Basket etunenässään meille viime kaudelta tuttu Kuukkasen Topias!