Lauantai-illan pinnat Karhu Basketin haaviin

26.10.2019

Lauantai-illan pinnat Karhu Basketin haaviin

Anton Cook oli haiden paras pistemies tappiollisessa ottelussa Karhu Basketia vastaan. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Hallitsevan mestarin Karhu Basketin alkukausi ei ole edennyt aivan odotetusti. Mesikämmenillä oli ennen illan ottelua kasassa vain kaksi voittoa, joista molemmat olivat tulleet vieraskentiltä. Kotijoukkue lähti siis metsästämään kotikentän avauspisteitä tänään Korihaita vastaan. Karhun paidassa peliä pyörittelee edelleen uusikaupunkilaisittainkin tuttu Bojan Sarcevic.

Nollakerhossa majailleet haipaidat lähtivät illan koitokseen yhdeksänhenkisellä miehistöllä, kun sivussa illan ottelusta olivat edelleen nilkkaansa lepuuttaneet Casey Benson ja Elias Eerikinharju.

Matsin kulku

Muutaman selkeästi hengettömän ottelun jälkeen haiparvessa oli nähtävissä tänään kovasti odotettua taisteluhenkeä. Ottelu pysyi alusta saakka tasaisena kotijoukkueen ollessa vain aavistuksen niskan päällä. Puoliaikalukemat olivat Karhu Basketin hyväksi 37-30.

Kolmannella jaksolla Korihait kuroi eron umpeen ja käväisi johdossakin, mutta kotijoukkueen vahva työ jakson lopussa siivitti Karhun liitoon heti neljännen jakson aluksi ja eroa alkoi tulla enemmän. Loppulukemat lauantai-illan kamppailussa lopulta kotijoukkueelle 81-69.

Keskiviikon ottelun tapaan kentän ilahduttavimmasta esityksestä vastasi Tommi Lehtonen. Nyt Lehtonen sai vastuuta jo 29 minuutin ajan ja viimeisteli tilastoikseen 8 pistettä, 2 levypalloa ja yhden syötön.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi 15 pistettä, 4 levypalloa ja 4 syöttöä viimeistellyt Anton Cook.

Karhu Basketilta tilastokärkeen kapusi Cameron Jones 23/6/6.

Koko tilastorivi löytyy täältä. 

Ottelun hai

Nuoret Valtteri Leino ja Tommi Lehtonen saivat vastuuta ja olivat myös jokaisen peliminuuttinsa arvoisia. Lehtosen sarakkeeseen minuutteja kertyi jopa toiseksi eniten koko joukkueesta heti Henri Ventoniemen jälkeen. Nuorisokaksikon ennakkoluulottomalla asenteella ja otteilla ansaitsee ehdottomasti ottelun hain kruunun.

Seuraava ottelu mitellään kotihallissa Uusikaupunki Areenalla tulevana perjantaina 1.11. klo 18.30 alkaen. Vastustajaksi saapuu tuolloin BC Nokia.