Lauantaina vastassa paikallisvastustaja Vilpas, yleisöllä vapaa pääsy

6.03.2014

Korihait kohtaa lauantaina klo 17 alkavassa ottelussa paikallisvastustaja Salon Vilpas Vikingsin. Otteluun on kaikilla vapaapääsy ja Korihait odottaakin otteluun kauden ennätysyleisöä.

Vilpas on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena, viimeisellä pudotuspelipaikalla. Vilpas on voittanut kauden 34 pelistään 12 ja yrittää pysytellä kaikin keinoin kamppailussa viimeisistä Play Off-paikoista. Vilppaan kannoilla vain yhden voiton päässä ovat Lapuan Korikobrat ja neljän pelin voittoputkessa oleva Kouvolan Kouvot.

Korihait ja Vilpas ovat kohdanneet kuluvalla Korisliiga-kaudella kolmesti, molempien voittaessa tähän mennessä keskinäiset kotiottelunsa. Korihait vei sarja-avauksen nimiinsä lukemin 90 – 71 ja Vilpas kuittasi avaustappion marraskuun lopussa Salohallissa lukemin 88 – 75. Tammikuussa Saloon siirretyssä kamppailussa Vilpas oli parempi niukasti viidellä pisteellä, 81 – 76.

Vilppaalla on kasassa isokokoinen ja kokenut aloitusviisikko, joka vastaa pääasiassa joukkueen korinteosta. Vilppaan jenkkeinä pelaavat kesken kauden tulleet, viime kaudelta tutut vahvistukset, takamies/laituri Marcus Relphorde ja sentteri Shawn Atupem, sekä koko kauden mukana ollut laituri Joseph Harris. Ensin mainitttu kaksikko on tehtaillut lähes identtiset tilastot, Relphorde 17/6 ja Atupem 16/6. Aggressiivisesti korille hyökkäävä Harris on ollut joukkueen tasaisin ja tehokkain pelaaja tehoin 14/8. Joukkueen suomalaisosaston kulmakivinä ovat kokeneet Eero Lehtinen (11/4) ja Jukka Kataja (9/4). Vaihtopenkiltä laatua tuovat Samu Kaaresvirta, Mikael Sandberg ja Vesa-Pekka Laine.

Korihaiden kokoonpanosta puuttuivat keskiviikon Bisons-pelistä Sami Ikävalko ja Sami Mäntymaa, mutta molempien pitäisi olla pelikuntoisia lauantain kohtaamisessa. Lisäksi alkuviikolla joukkoon liittynyt Jonathan Jones nousee todennäköisesti lauantaina pelaavaan kokoonpanoon.

Korihait – Vilpas pelin otteluisäntänä toimii Club Renata. Hai-Five Together ja Hotelli Aquarius puolestaan tarjoavat otteluun vapaan sisäänpääsyn kaikille katsojille, joten odotettavissa onkin kauden ennätysyleisö. Myös Salosta on odotettavissa lukuisia Vilppaan kannattajia, joten lauantaina nähdään kunnon paikalliskamppailun tunnelmaa niin kentällä kuin katsomossakin. Ottelun jälkipelit pelataan Ravintola Kirstassa, jossa myöhemmin illalla esiintyy myös Korihait- ja Hai-Five-teemalla Dinturist-yhtye.