Lokkeja ei yllätetty toistamiseen Pohitullissa

11.01.2017

Lokkeja ei yllätetty toistamiseen Pohitullissa

Marraskuussa todellisen yllätystappion Uusikaupunki 400 -Areenalla kokenut Helsinki Seagulls ei tullut Pohitulliin toistamiseen takki auki, vaan pelasi alusta asti aggressiivista ja liikkuvaa koripalloa ja jätti haiparven nieleskelemään pohjavettä vieden illan ottelun nimiinsä loppulukemin 63-81. (30-40)

Vieraat tulivat heti pelin alkuun täysillä ja kotijoukkueen vasta vähitellen heräillessä nakuttivat taululle nopeasti lukemat 0-7. Pikkuhiljaa Korihaitkin kiipesi peliin mukaan ja roikkui sinnikkäästi noin kymmenen pinnan päässä puoliajalle asti, käyden parhaimmillaan jo neljän pisteen päässä.

Puoliajan 30-40 lukemista tilanne ei enää kaventunut, vaan Seagulls repi hitaasti mutta varmasti johtoa suuremmaksi. Lokkien pääarkkitehtina toimi Pohitullin yleisölle tuttu mies Junnu Lee, joka viimeisteli 26 pistettä jättäen keltapaitojen korinalusmiehet täysin aseettomiksi. Tehokkaalla tuulella oli myös vierasjoukkueen Antto Nikkarinen, joka viskoi sekä pisteitä että syöttöjä 12. Koko pelin tilastot tuttuun tapaan täältä.

Junnu Lee oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen verrattuna viimekertaiseen Uudenkaupungin reissuun.

– Meillä oli vähän kalavelkoja makseltavana ja viimeksi tultiin vähän huonolla asenteella tänne. Korihait on kuitenkin tosi kova kotijoukkue ja sen verran olen matseja seurannut, että mun mielestä heillä pitäisi olla vielä kolme kotivoittoa tältä kaudelta enemmän. Tänään oli kuitenkin meillä oikea asenne ja suoriuduttiin hyvin, Lee linjasi.

Kotijoukkueen paras pistemies Mikko Jalonen ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen omiensa suoritukseen, vaan vertasi hyökkäyspelin tahmeutta pienimpiin junioripelaajiin.

– Ei nyt hirveän hyvin pärjätty tänään. Ihan sama mitä yritettiin, niin ei lähtenyt. Pallo liikkui aivan luokattoman huonosti ja meillä tuntuu olevan sellaisia mikropoika-ongelmia. Ei saada pelattua itseämme vapaaksi, ihan sama mikä kuvio pelataan, Jalonen suitsi.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula antoi täyden tunnustuksen paremmalle vastustajalle.

– Seagulls tuli aggressiivisesti peliin ja oli tänään todellakin tuon verran parempi. Me panikoitiin, kun saatiin pallo ja niitä asioita, joita on juuri harjoiteltu, ei pystytty tekemään. Tai tehty. Junnu oli aika suvereeni tänään, Nikula myönsi.

Eric McAlisterin paluu pelikentälle pitkän sairasloman jälkeen oli ottelun positiivinen juttu.

– Eric on nyt muutamissa treeneissä ehtinyt käydä ja suoriutui siihen nähden ihan hyvin. Hyvä, että saatiin hänet vahvuuteen, etenkin kun Miksu (Herbert) oli tänään sairaana ja poissa pelistä.

Seuraava matsi pelataan ensi viikon keskiviikkona 18.1. Salossa. Paikan päälle on lähdössä myös fanibussi, mukaan voit ilmoittautua täältä!