Lokkien heittopeli upotti petokalan

12.01.2019

Lokkien heittopeli upotti petokalan

Lauantai-illan vierasotteluun Helsinki Seagullsia vastaan lähdettiin haileirissä vähintäänkin erikoisista asetelmista. Keskiviikkoisessa Pyrintö-ottelussa päävalmentaja Damion Dantzlerin tunteet kuumenivat suihkukomennuksen ja yhden ottelun pelikiellon arvoisesti, ja koska joukkueella ei nimettyä kakkosvalmentajaa ole, piti penkin päähän löytää joku joukkuetta luotsaamaan.

Poikkeukselliseen tilanteeseen apu löytyi seuran talous- ja henkilöstöjohtaja Jouni Grönroosista, jonka apuvalmentajina kuvioita tussasivat joukkueen sairastupalaiset Topias Kuukkanen ja Mario Edwards. Viime viikkoina ruuhkat ovatkin keskittyneet erityisesti sairasosastolle ja lauantain apuvalmentajakaksikon lisäksi poissa pelistä oli edelleen Emil Djeen. Miikka Marttisen nilkka on sen sijaan pitkän tauon jälkeen jälleen pelikunnossa.

Ottelun ensimmäinen kymppi oli tasaista ja taistelevaa peliä. Erityisen vakuuttavasti esiintyi Brandon Conley, joka viimeisteli ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana jo 10 pistettä. Iloa haifaneille tarjosi varmasti myös 15-vuotiaan Tommi Lehtosen ensiminuutit liigakentillä jo heti ensimmäisessä erässä.

Ensimmäisen tauon 24-22 -tilanne suli kuitenkin nopeasti toisella kympillä Seagullsin pysäyttämättömän heittopelin edessä. Petokalan heitto ei meinannut upota ja ajoittain vuotava puolustus tarjoili kotijoukkueelle heittopaikkoja, joista lokit eivät erehtyneet. Kun Alex Vaenerberg upotti vielä erän viime sekuntien haamuheittonsa puolesta kentästä, asteltiin puoliajan makkarajonoon numeroista 58-39.

Kolmannen erän alkuun haipaidat saivat vauhtia kopista ja kampesivat jo 11 pinnan päähän, kunnes lokit saivat taas heittolangan päästä kiinni. Kiri tyssäsi viimeistään Jalen Jacksonin tylyihin kolmosiin ja viimeisen jakson aloituspisteiksi kirjautui 85-61.

Viimeinen kymppi käytännössä pelailtiin läpi, joskin ilahduttavasti loppuvaiheessa kentällä oli yhtä aikaa koko Korihaiden nuorisojengi: Aamos Nikula, Tommi Lehtonen ja Roope Viinikkala. Voitosta ei enää viimeisellä jaksolla kuitenkaan päästy taistelemaan, vaan huikaisevaa heittopeliä esittänyt Seagulls nappaa sarjapisteet loppunumeroin 115-79. Helsinkiläiset upottivat kahden pisteen heittonsa jopa 62 % tarkkuudella, kun petokalan vastaava prosenttilukema oli vain 38.

Korihaista parhaiten onnistui tupla-tuplan nakuttanut Brandon Conley, joka viimeisteli 22 pistettä ja kahmi 12 levypalloa. Bryan Colemanin pistesaldoksi kertyi 20 ja Mika Nuolivirran 14. Seagullsin paras pistemies oli 25 pistettä upottanut Wayne Blackshear.

Tappion myötä haiparven sarjapaikka pysyttelee neljällä voitolla pahnan pohjimmaisena. Seuraava mahdollisuus sarjapisteisiin on tulevana keskiviikkona 16.1. kun Pohitulliin saapuu Kobrat Lapualta. Ensi viikolla pelataan myös toinen kotiottelu, kun lauantaina Pohitulliin saapuu hallitseva mestari Karhubasket.