Lokkimuhennosta vai haifileitä?

14.02.2017

Lokkimuhennosta vai haifileitä?

Oli keskiviikon iltapala kumpi tahansa, niin aika eksoottisesta ateriasta on kysymys. Helsinkiläinen Seagulls ei vain kyttäile irtonaisia ranskalaisia Kauppatorin kulmilla, vaan Junnu Vainion sanoin lepäämättä liitää. Ja tekee sen Korisliigan kärkipaikalla.

Korihaiden viimeisin voitto on juuri Seagullsista, tosin silloin oltiin petokalan kotivesillä. Nyt, kauden neljännessä kohtaamisessa ollaan Helsingissä. Haiparven viimeisin voitto on siis marraskuun lopulta. Seagulls on tämän jälkeen poistunut voittajana parketilta kahdeksan kertaa. Edellinen joukkueiden kohtaaminen Helsingissä oli aivan kauden alussa. Silloin ottelu päättyi numeroihin 85-71.

Haiparvi lähtee haastamaan sarjakärkeä Helsinkiin keskiviikkona. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Kuten moneen kertaan on sanottu, Seagulls luottaa tasaisen kovaan materiaaliin. Peliaikavertailussa ensimmäinen Seagulls-pelaaja on vasta sijalla 27 (Antto Nikkarinen). Ketään ei tarvitse peluuttaa puhki, kun uutta laadukasta äijää pukkaa penkiltä estradille. Valmentaja Mikko Larkaksella on tässä mielessä mukavat oltavat.

Pelintekijä Nikkarinen osoitti edellisessä kohtaamisessa olevansa peliaikansa arvoinen ja jakeli huikeat 14 syöttöä. Nikkarisen hyvät oivallukset ja oikea-aikainen kuvioiden toteutus tuottavat pinnoja esimerkiksi Junnu Leelle ja Raymond Cowelsille, jotka ovat joukkueen parhaat pistemiehet.

Nikkarinen on noussut syöttötilastossa jo uhmaamaan itse Teemu Rannikkoa. Junnu Lee ja Jason Conley ovat tällä hetkellä koko sarjan tarkimmat kahden pisteen heittäjät.

Korihaiden vierastilasto tiedetään, ei siitä sen enempää. Joukkueen esitys Kouvoja vastaan toisella puoliajalla oli taas valoisampi, mutta nyt haaste onkin sitten kovinta mahdollista luokkaa. Haifileet ovat todennäköisempi kokin valinta, mutta kaiken onnistuessa lokkimuhennoskin voisi ruokalistalle ilmestyä.