Lokkiparvi Kauppatorilta Poharille

12.12.2017

Lokkiparvi Kauppatorilta Poharille

Pitäiskös pelata taas? No mikä ettei! Keskiviikkona pistetään taas pelihynttyyt niskaan ja ryhdytään puolustamaan Uusikaupunki 400 -Areenan kunniaa. Tosissaan saa petokala hommia paiskia, jos meinaa sarjapinnoja haalia. Vastustajaksi lentelee Seagulls Helsingistä.

Korihaiden valmentajatilanne on täysin ymmärrettävästi puhuttanut toreilla ja turuilla. Siihen voidaan nyt todeta, että tilanne on vieläkin päällä. Viimeiset pelit ennen joulua puikoissa jatkaa varmuudella kakkoskoutsin paikalta päävastuuseen hypännyt Petri Helminen.

-Jos on meillä ollut muutoksia, niin on niitä ollut Seagullsillakin. Tosin eri muodossa. Loukkaantumisia on ollut suomalaispelaajilla ja meidänkin valmistautumista on vaikeuttanut, kun emme tiedä keitä siellä on pelikunnossa, Helminen aprikoi.

Sean O’Brienin pelikunto varmistuu vasta keskiviikon pelin alla.

Lokkiparven suomalaiskomppania kestää vertailun mille tahansa Korisliigajoukkueelle. Kolmesta Susijengitason jätkästä kaksi on ollut telakalla. Tuukka Kotti ja Antti Kanervo eivät ole viime peleissä olleet mukana. Liettuasta takaisin Helsinkiin palannut Carl Lindbom on ollut vahvuudessa.

-Varsinkin jos Kotti on poissa, niin Seagullsin joukkue ei ole isokokoinen. Sen tyyppinen joukkue sopii meille paremmin, Helminen vertaili.

Seagullsin ryhmässä jenkit näyttelevät pienempää roolia kuin ehkä missään muussa pääsarjajoukkueessa. Paras pistemies onkin Antti Kanervo 15,1 pisteellä ja Tuukka Kotti paras levyripelaaja keskiarvolla 9,7. Tarkkana silti pitää olla esimerkiksi Jermaine Marshallin kanssa. Mies takoo palloa pussiin 14,2 pinnan keskiarvolla ja kolmosetkin uppoavat tarkasti.

Haileirissä odotellaan Sean O’Brienin kuntoutumista ja pelikunto on vielä kysymysmerkki. Näiltä näkymin muu miehistö on kunnossa.