Lupaava alku ei riittänyt

6.10.2017

Lupaava alku ei riittänyt

Korihait aloitti lupaavasti kauden toisen kotipelinsä kovaa ja kookasta Kouvojen ryhmää vastaan. 25 sekunnin kohdalla Deng Deng (13/10) nosti haikalan avauspisteet. Kimmoisalta ja ulottuvalta Dengiltä nähtiin myös näyttävä torjunta ennen kuin ottelua oli ehditty pelata edes kolmea minuuttia. Kahdeksan minuutin jälkeen sudanialais-australialainen peluri heitti sisään myös ilmavan kolmosen kotiyleisön riemuksi. Parhaan pelinsä toistaiseksi Korisliigassa pelannut sentteri auttoi joukkuettaan jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana useilla levypalloilla ja 9 pisteellä. Kuvaavaa on että alun tehokkain pelaaja ei toisella neljänneksellä tehnyt ainoatakaan pistettä.

Ensimmäisen neljänneksen varsin tasapainoinen peliesitys alkoi kuitenkin sulaa toisen jakson mittaan. Kun ottelua oli pelattu 12:38 Kouvojen 19-vuotias Severi Kaukiainen (8/0) upotti kolmosen ja tasoitti tilanteeksi 19 − 19. Tämän jälkeen Korihait romahti kymenlaaksolaisten sulkiessa korinalustat ja sännäten nopeisiin vastahyökkäyksiin. Noin kuusi minuutti myöhemmin ajassa 18:24 tilanne oli murheellisesti jo 25 − 41, kun Kouvot vei vajaan kuusiminuuttisen tylysti 6 − 22. Puoliaikaa vietettiin lopulta lukemissa 30 − 44.

Korihaiden pelaajista tultiin ottelussa liian helpolla ohi, levypallot hävittiin selkeästi (30 − 41) ja esimerkiksi kolmosia saatiin 11 prosentin tarkkuudella sisään vain tasan kaksi.

Vaihtopenkin ilmeistä ja kentällä olevista pelaajista näki 26 kuuden minuutin jälkeen, että paras osa pelistä alkoi jo olla takana. Kummankin puolustuksen intensiteetti laski ja korinteko helpottui. Silloin tilanne oli 40 − 57. Vaikka Kouvot ei ollut aivan niin kovassa vireessä kuin keskiviikkona voittaessaan kotona Salon Vilppaan, loppunumerot olivat samansuuntaiset eli 67 − 85.

Kouvojen parhaat olivat mielin määrin korin alla uurastanut Thomas Gipson III (27/11) ja tarkkakätinen James Sinclair (20/8) sekä kokoaan ja tehojaankin isompana johtajana kouvolalaisten puolella läpi koko ottelun vaikutti konkaripelaaja Ville Kaunisto (10/13).

Korihaiden leiristä Juan Pattillon (18/8) käyrä jatkoi nousujohdettaan, vaikka heittovire ei vielä ollutkaan parhaimmillaan, sillä koriin kaikkiaan 19 heitosta meni vain 9. Sean O’Brien (10/6) veivasi myös muutamia koreja, mutta hän taas jäi selvästi jälkeen viime ottelun tasostaan. Muiden tekemisessä ei ahkerasta yritteliäisyydestä huolimatta ole erityismaininnan tarvetta. Esimerkiksi viime ottelussa kolmosia taivaan täydeltä tykittänyt Teemu Sulonen sai nyt kasaan pyöreän nollan.

 

 

Deng Deng ahersi korin alla parhaansa mukaan, mutta Kouvojen Ville Kaunisto tukki tilan tehokkaasti. Kuva: Mainostoimisto Grafesko.

 

Jyri Lehtonen kehui lehdistötilaisuudessa kaupunkia kauniiksi ja lupasi tulla käymään ensi kesänä lastensa kanssa, mutta muisti myös toimitsijoita lupaamalla valittaa kirjattujen syöttöjen määrästä (6), joka ei vastannut hänen mukaansa todellisuutta. Viime ottelussa Kouvot laittoi palloa kiertämään 22 syötön verran. Kieltämättä Korisliigan käytännöt tilastoinnista vaihtelevat silloin tällöin paikkakunnan mukaan.

Lehtonen ei pitänyt vielä joukkueensa peliä valmiina, mutta kiitteli puolustuspelin perustekemistä:

− Meidän ykköspuolustuskonsepti on aika hyvässä kunnossa. Me saadaan järjestäen tehtyä vastustajien isoista pelaajista hyppyheittäjiä. Se on mihin me pyritään, että ne on poissa levypalloista ja me päästään itse juoksemaan.

Jarno Nikula olisi toivonut suojattiensa onnistuvan paremmin järjestelmällisen joukkuepelin toteuttamisessa:

− Ensimmäistä kertaa tällä kaudella ensimmäinen kymppi oli hyvä. Olimme pelissä mukana onnistuneen valmistautumisen takia. Muuten ne koko viikon ajan toitotetut asiat, kuten Kauniston Villen levypallopelaamisen vaikeuttaminen eivät onnistuneet. Ville hävisi näkyvistä ja Gipson pelasi todella hyvän pelin. Ongelmia on varsinkin hyökkäyspelissä sooloilussa. Jos emme pelaa pelejä joukkueena sovitulla tavalla, emme pärjää pelkillä yksilösuorituksilla.

Muutamien näyttävien donkkien ohella illan parhaaksi anniksi voidaan kirjata Haicolan lanseeraus. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tölkkien kyljessä komeilevat Korihaiden pelaajat, jotka tekevät jokaisesta juomakokemuksesta erilaisen. Colajuomien myynnistä 8 prosenttia ohjataan seuran juniorikoripallon tukemiseen.

Ensi perjantaina Korihaiden vieraaksi saapuu sarjan yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla aloittanut BC Nokia, jonka lyömiseen kotijoukkueelta löytyvät kaikki edellytykset, joukkuehenkeä, yritteliäisyyttä, oikeaa asennetta ja kotiyleisön tuki.