Mikko Jalonen jatkaa Korihaissa

2.07.2014

Mikko Jalonen jatkaa Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait ja takamies Mikko Jalonen ovat sopineet yksivuotisen jatkosopimuksen, jolla joukkueen monivuotinen kapteeni aloittaa kuudennen perättäisen kauden Korihaiden riveissä. Kaikkiaan kausi on Jaloselle kahdeksas Uudessakaupungissa.

Mikko Jalonen jatkaa Korihaiden riveissä myös tulevalla kaudella. (FotoMika)

Mikko Jalonen jatkaa Korihaiden riveissä myös tulevalla kaudella. (FotoMika)

Syksyllä 32 vuotta täyttävä Jalonen (185 cm ja 86 kg) pelasi viime kaudella Korihaiden riveissä Korisliigassa 41 ottelua ja teki keskiarvoikseen 10,6 pistettä, 3,3 levypalloa ja kolme korisyöttöä ottelua kohden. Jalosen sijoittui pistekeskiarvollaan sarjan viidenneksi parhaaksi kotimaiseksi korintekijäksi, jonka lisäksi hän oli sarjan kolmanneksi tarkin kolmen pisteen heittäjä (43,4 %). Kaikkiaan kymmenen vuotisen Korisliiga-uransa ohella Jalonen on pelannut myös ykkösdivaria kolme kautta Turun NMKY:ssä, jossa hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi kausilla 2005-2006 ja 2006-2007.

”Puntaroin pitkään uran jatkoa, mutta alakanttiin menneen viime kauden jälkeen jäi sellainen olo että tähän ei voi vielä lopettaa”, valottaa Mikko Jalonen pitkäksi venähtäneitä sopimusneuvotteluja. ”Kevään ja kesän aikana on jälleen tullut uutta virtaa ja tulevaan kauteen lähdetään vain yksi tavoite mielessä ja se on nostaa Korihait takaisin Korisliigaan” päättää Jalonen.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula oli luonnollisesti mielissään Jalosen kanssa syntyneestä jatkosopimuksesta. ”Nyt kun joukkueen tärkein palanen on saatu kiinnitettyä, voimme jatkaa neuvotteluita muiden pelipaikkojen osalta”, myhäilee Nikula tyytyväisenä. Korihaiden pelaajat ovat harjoitelleet ahkerasti omatoimisesti sekä yhdessä Marko Vehniäisen luotsaamien A-poikien kanssa koko alkukesän. ”Pääsemme aloittamaan yhteiset lajiharjoitukset aivan lähiaikoina, kunhan Pohitullin remontti ensin valmistuu”, jatkaa Nikula.

Korihailla on Jalosen ohella sopimukset tulevasta kaudesta Niko Malisen, Nigel Mooren, Jalmari Salaterän, Aleksi Peltosen, Roope Tammen ja Elias Valtosen kanssa. ”Sopimusneuvottelut jatkuvat loppu viikolla ja todennäköisesti lisää sopimuksia on tulossa niin kotimaisten kuin ulkomaalaisten pelaajien osalta lähipäivinä”, selvittää Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen seuran sopimustilannetta.