Miten Maurice Creek pysäytetään?

31.10.2017

Miten Maurice Creek pysäytetään?

Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Ensin siirretään kelloja tunnilla ja sitten ei ole perjantaina kotipeliä. Pienemmästäkin sitä ihmisen rytmi menee sekaisin. No, koetetaan kestää ja vedetään tämän viikon kotikoitos sitten keskiviikkona.

Lapuan Kobrat saa kunnian olla ensimmäinen joukkue, jonka Korihait kohtaa sarjassa kahdesti. Lapuallahan petokala pääsi nappaamaan harvinaista sorttia olevan vierasvoiton lukemin 90-99. Nyt Kobrat saapuvat samanlainen ryöstö mielessään Pohitulliin.

Lapua tuo näytille miehen, joka lämmetessään iskee hirveitä pistelukemia taululle. Maurice Creek on suvereeni ykkönen Korisliigan pistetilastossa (25,7 avg) ja on kaksi kertaa hätyytellyt jopa 40 pinnan rajaa. Creek pystyy parhaimmillaan, tai pahimmillaan kääntämään pelejä yksinään.

-Hänen heittämisensä pyritään tekemään mahdollisimman vaikeaksi. Yritämme myös saada painetta Lucas Woodhousen pelin tekemiseen. Lisäksi Milton Jenningsin yritämme pitää irti pallosta korin lähellä, Korihaiden apulaiskoutsi Petri Helminen luetteli.

Sarjan viimeiseksi valahtaneen Kobrien peli rakentuu jenkkien ympärille. Jussi Turja (7.8 pistettä per peli) on ajoittain antanut hyvää tulitukea, mutta viimeisessä kolmessa pelissä Turjan ruuti on ollut märkää. Tuomas Viertola (6,5p.)  on suorittanut tasaisemmin hyökkäyksen suhteen.

Panu Peltokankaan paluu Uudestakaupungista kotipitäjään on vielä ollut matalaprofiilista. Peltokangas on tehnyt kaksi pistettä ottelua kohden.

Haileirissä keskitytään alkuviikon puolustuksen tiivistämiseen. Pisteitä kyllä kertyy riittävästi, mutta omissa ropisee turhan ahkerasti.

-Paljon kurinalaisemmin pitää pelata omassa päässä. Kauhajoki-peli jäi harmittamaan ja 105 pinnaa omiin kotikentällä on jo lähes noloa. Vastustajakin on jo tuttu, joten eniten käytämme nyt aikaa puolustuspelin parantamiseen, Helminen kertoi.

Pelihän alkaa keskiviikkona totta kai kello 18.30.