Namika Lahti Korihaiden vieraaksi

20.12.2013

Alkuviikolla valmennuksen uusiksi laittanut Korihait kohtaa lauantaina sarjassa seitsemäntenä olevan Namika Lahden.

Namika Lahti aloitti kautensa kolmella tappiolla, mutta otti neljännestä pelistään avausvoiton Korihaiden kustannuksella lukemin 95-85. Tuon ottelun jälkeen Lahden tahti on ollut hyvää sillä voittoja on tullut kuusi lisää ja tappio vain neljä. Erityisen hyvä Namika on ollut kotikentällään josta kasassa on kuusi perättäistä voittoa. Vieraskentällä on ollut hieman tukkoisempaa, sillä matkapeleistä voittoja on kasassa vain yksi. Syksyn keskinäinen ottelu oli pitkään tasainen, mutta kotijoukkue oli toisella jaksolla vahvempi ja sai pidettyä haiparven selkänsä takana.

Namika Lahden joukkue uudistui tälle kaudelle vahvasti, sillä lähtökohtaisesti koko aloitusviisikko meni uusiksi. Ulkomaalaisvahvistuksiksi tulivat laituri Robert Arnold ja korinaluspelaajat Dan Oppland ja Storm Warren. Lisäksi kotimaisia vahvistuksia olivat Kauhajoelta saapuneet Ilkka Vuori ja Eldar Skamo, sekä Salosta tullut Tommi Huolila. Ilkka Vuori kuitenkin loukkaantui ennen sarjan alkua ja hän on pitkään sivussa. Vuorta korvaamaan Lahti sai marraskuun lopussa, uransa kertaalleen jo lopettaneen Roope Suonion.

Lahden tehoista on vastannut pitkälti ulkomaalaiskolmikko, sillä parhaan kotimaisen pelaajan pistekeskiarvo on reilut kuusi pistettä. Syksyn Korihait-kamppailussa kotimaiset nousivat kuitenkin ratkaisijan rooliin, sillä Eldar Skamo heitti tuossa ottelussa kauden ennätyspisteensä 20 ja Vesa Heinonen pelasi myös erittäin hyvän ottelun tekemällä 12 pinnaa. Myös Valtteri Mäkäläinen (9 p) ja Tommi Huolila (6 p) olivat näkyvissä rooleissa.

Korihait reagoi heikosti alkaneeseen kauteen siirtämällä valmennusvastuun Petri Helmiselle ja Ville Vuoriselle. Joukkue on harjoitellut uuden valmennuksen komennossa joulujuhlaevakossa Pohitullista, mutta lauantaina klo 17 alkaen sekä sali että joukkue on valmiina kohtaamaan Namika Lahden ja toivottavasti mukana tulevat äänekkäät fanit.