Namika Lahti vei potin Pohitullista

24.03.2014

Namika Lahti vei potin Pohitullista

Korihait esitti sunnuntaina pirteitä otteita Namika Lahtea vastaan johtaen ottelua parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, mutta vierailija osoittautui jälleen viimeisellä jaksolla paremmaksi ja vei sarjapisteet mukanaan lukemin 75 – 83 (39 – 40).

Mikko Jalonen jakoi peräti 11 korisyöttöä (FotoMika).

Mikko Jalonen jakoi peräti 11 korisyöttöä, mutta sekään ei auttanut Korihaita voittoon (FotoMika).

Korihait pääsi sunnuntain kohtaamiseen ensimmäistä kertaa tällä kaudella täydellä kokoonpanolla, kun pitkään loukkaantumisesta kärsinyt Pyry Rainamaakin oli kuntoutunut pelikykyiseksi. Ottelun alku enteilikin kotijoukkueen kannalta hyvää ottelua ja aurinkoisesta sunnuntai-iltapäivästä huolimatta Pohitulliin runsaslukuisasti kerääntynyt kotiyleisö kannusti joukkuetta äänekkäästi. Ottelun alku kulki Korihaiden hallinnassa, kotijohdon ollessa kuuden minuutin jälkeen 16-14. Erän viimeiset minuuttien mennessä Korihaille 11-3 päästiin ensimmäiselle erätauolle yhdeksän pisteen johdossa, Pyry Rainamaan vastatessa illan komeimmasta suorituksesta nostaessaan Mikko Jalosen syötön suoraan ilmasta koriin summerin soidessa. Tässä vaiheessa ottelun korikunkku oli Chace Stanback kymmenellä pisteellä. Namika Lahti tuli toiselle kympille täysin toisella ilmeellä vieden ensimmäiset kolme minuuttia lukemin 11-3. Vierailijat siirtyivätkin ensimmäisen kerran johtoon Storm Warrenin donkilla lukemissa 29-30. Lahden rynnistys ei tähän päättynyt vaan pian sen johto oli jo viisi pistettä. Korihait sai otteen pelistä uudelleen ja Jonathan Jones nosti kotijoukkueen pisteen päähän puoliajalle lähdettäessä.

Kolmannen erän alku oli jälleen tasainen, kunnes Korihait erän puolivälin paikkeilla viritteli pientä kiriä ja siirtyi Niko Malisen koreilla seitsemän pisteen johtoon (51-44). Lahti tuli erän lopussa Eldar Skamon johdolla kuitenkin tasoihin ja viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 53-53. Neljännen erän alkupuolella Namika siirtyi Skamon, Warrenin ja Dan Opplandin koreilla muutaman pisteen johtoon ja Korihait oli pakotettu aikalisälle tilanteessa 59-64, kun peliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia.  Korihait sai aikalisän jälkeen Lahden kirin poikki, mutta pelin tasoittaminen osoittautui vaikeaksi ja seuraavat minuutit mentiin kori-korista tahdissa. Pari minuuttia ennen loppua Korihait tuli Mikko Jalosen korilla kolmen pisteen päähän lukemissa 68-71, mutta Oppland kasvatti eron nopeasti seitsemään pisteeseen. Kentän korikunkku Jonathan Jones toi Korihait vielä viiden pisteen päähän, mutta Robert Arnoldin ja Eldar Skamon upottaessa peräkkäiset kolmoset viimeisen minuutin aluksi käänsi pelin lopullisesti Lahdelle.

”Tämä oli meille tyypillinen peli, jossa vastustaja sai viimeisen runin ja vei ottelun sen avulla”, tiivisti paluun kentälle tehnyt Pyry Rainamaa. ”Aloitettiin hyvin, mutta lopetettiin huonosti”, jatkoi Rainamaan linjoilla puolestaan Korihaiden valmentaja Petri Helminen.

”Täytyy olla todella tyytäväinen, että saimme pisteet haettua Pohitullissa”, myönsi Lahden päävalmentaja Ilkka Palviainen. ”Tämä oli selvästi paras Korihait tämän kauden neljästä kohtaamisesta ja Mikko Jalonen ja Jonathan Jones aiheuttivat meille eniten vaikeuksia. Omasta joukkueesta voisi esille nostaa Eldar Skamon, joka tekee kentällä asioita joihin kovin moni muu pelaaja ei tässä sarjassa pysty tai uskalla”, päätti Palviainen.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin jälleen kapteeni Mikko Jalonen, joka keskittyi edellisten pelien tapaan pelinjohtoon jakaen uransa ennätysmäärän koriinjohtaneita syöttöjä, peräti 11 kappaletta. Pelinrakentelun ohella Jalonen heitti yhdeksän pistettä ja otti kolme riistoa. Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittiin 25 pistettä ja seitsemän levypalloa tehoillut Jonathan Jones. Chace Stanback (15/6) aloitti pirteästi, mutta häipyi toisella jaksolla kuvasta. Myös James Padgett (12/7) oli parin hyvän pelin jälkeen hieman vaisumpi. Muut Korihaiden pistemiehet olivat Niko Malinen 6, Sami Ikävalko 4, Sami Mäntymaa 2 ja Nesteen palkinnon napannut Pyry Rainamaa 2 pinnaa. Namika Lahdesta esiin nousivat Arnold (20 p), Warren (18 p), Oppland (17 p) ja Skamo (16 p).

Korihaiden pelit jatkuvat keskiviikkona Espoossa Honkaa vastaan ja seuraava kotiottelu on perjantaina 28.3. klo 18.30 jolloin vastaan asettuu Lappeenrannan NMKY.

Jonathan Jones nosteli 25 pinnaa lahtelaisten puristuksessa (FotoMika).

Jonathan Jones nosteli 25 pinnaa lahtelaisten puristuksessa (FotoMika).