Namika Lappeenranta Korihaiden vieraaksi sunnuntaina

20.02.2015

Namika Lappeenranta Korihaiden vieraaksi sunnuntaina

Sarjakärki Korihait palaa kotiparketille kahden viikon tauon jälkeen kun se isännöi sunnuntaina tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevaa Namika Lappeenrantaa.Viime kauden jälkeen Korisliigasta divariin pudottautunut Namika Lappeenranta on tällä hetkellä sarjassa sijalla kuusi, kaksi voittoa neljäntenä olevaa Järvenpäätä perässä. Neljännelle sijalle on vielä tyrkyllä peräti viisi joukkuetta ja ainoastaan hännillä oleva FoKoPo on hieman pudonnut muiden kyydistä.

Korihait ja Namika ovat kohdanneet tällä kaudella kolmasti ja joka kerta Korihait on osoittaunut paremmaksi. Kaksi ensimmäistä kohtaamista olivat selkeänumeroisia, sillä Korihait haki syksyllä voiton Lappeenrannasta lukemin 78-97 ja marraskuussa Pohitullissa lukemat olivat vieläkin selkeämmät 93-60. Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen käytiin tammikuun alussa Lappeenrannassa, jossa Korihait oli kolmannella jaksolla menossa jo kohti selkeää voittoa, mutta hurmiossa heittäneet isännät tulivat neljännellä jaksolla viiden pisteen päähän. Muutama minuutti ennen loppua eroa oli kuusi pistettä, mutta lopussa Korihait vei ottelun kuitenkin lukemin 83-94. Kyseisessä ottelussa koko Korihaiden jenkkikolmikko oli oivalla pelipäällä, jokaisen tehdessä yli 20 pinnaa, jonka lisäksi Marcus Van repi 22 levypalloa. Edellisessä kotiottelussa Lappeenrantaa vastaan Korihaiden parhaat olivat puolestaan omat kasvatit Mikael Herbert (18 p) ja Eero Lehtonen (13 p).

Eero Lehtonen nakutti viimeksi kotikentällä Namikaa vastaan 13 pinnaa (FotoMika).

Eero Lehtonen nakutti viimeksi kotikentällä Namikaa vastaan 13 pinnaa (FotoMika).

Lappeenrannan tehokkaimmat pelaajat ovat jenkkilaituri Antwan Carter (19/11) ja jenkkitakamies Aubrey Conerly (14/4/4). Korihaita vastaan Carter on pussittanut keskimäärin 24 pinnaa per peli. Suomalaispelaajista joukkueen parhaat pistemiehet ovat yli 11 pisteen keskiarvolla pelaavat takamiehet Anttoni Tapio ja Visa Tarjanne, sekä laituri Juho Hietanen (8/5). Joukkuetta valmentaa entinen maajoukkuetakamies ja rakkikoiramaisesta puolustuksestaan tunnettu Juha Sten, joka on iskostanut joukkueelleen myös samanlaisen periksiantamattoman peliasenteen.

Korihaiden ottelutahti on tähän asti ollut melkoisen tiuha, sillä se on pelannut enemmän otteluita kuin esimerkiksi Korisliigan kärkiseurat, mutta tämän viikonlopun tuplakierroksen jälkeen loppukausi mennään peli per viikko tahdilla aina maaliskuun loppuun asti.

Korihaiden ja Namika Lappeenrannan välinen taisto sarjapisteistä käydään siis Pohitullissa sunnuntaina 22.2. kello 17 alkaen. Tähän on hyvä päättää talviloma ja tulla seuraamaan varmasti viihdyttävää ja vauhdikasta koripalloa.