Namika Lappeenranta Korihaiden vieraaksi sunnuntaina

20.11.2014

Namika Lappeenranta Korihaiden vieraaksi sunnuntaina

Tappiottoman alkukauden pelanneen Korihaiden reilun kahden viikon mittainen tauko kotipeleistä päättyy sunnuntaina 23.11., kun sarjassa kuudentena oleva Namika Lappeenranta saapuu vierailulle Pohitulliin.

Jalonen team

Kapteeni Mikko Jalonen on johdattanut joukkueensa voitosta voittoon (Kuva: Eetu Kupulisoja).

 

Namika Lappeenranta pudottautui viime kauden päätteeksi Korisliigasta ja samalla joukkueen kokoonpano muuttui melkoisesti. Viime kauden joukkueesta Saimaan rannoille jäi vain muutama peluri ja myös ulkomaalaisosasto ja valmennus meni uusiksi, sillä Namikan uudeksi pääkäskijäksi hyppäsi apuvalmentajan paikalta entinen maajoukkuepelaaja Juha Sten. Kotimaisista pelaajista Namikan parhaat ovat olleet seuran oma kasvatti ja monivuotinen Korisliigapelaaja Anttoni Tapio (12,3 p), sekä Järvenpäästä siirtynyt, viime kauden divarin paras kotimainen pistemies Visa Tarjanne (12,1 p). Ulkomaalaisosastolla takamies Aubrey Connerly on pelannut koko kauden ja tehnyt keskiarvoikseen 14 pinnaa, kolme levypalloa ja neljä syöttöä ottelua kohden. Adrien Colemanin entinen seurakaveri Garrius Holloman oli Lappeenrannassa lainassa Joensuun Katajasta, mutta on nyt jo siirtynyt takaisin Katajan riveihin. Kyseessä on iso menetys, sillä Golloman oli sarjan toiseksi paras pistemies (23,5 p). Gollomania korvaamaan Namika hankki 198-senttisen Antwan Carterin, joka pelasi viime kaudella Hollannin pääsarjassa kovilla tehoilla (15,5 p ja 9 lp). Alkuviikolla Lappeenrantaan saapuneen Carterin pitäisi tehdä ensiesiintyminen Namikan kohdatessa FoKoPon lauantaina.

Namika on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi, kolmella voitolla ja kuudella tappiolla. Vaikka tappioita on kertynyt, on Namika haastanut sarjan kärkijoukkueita tiukkoihin taistoihin ja ottanut puolestaan voittonsa kahden tai kolmen pisteen erolla. Korihait ja Namika kohtasivat lokakuun alussa Lappeenrannassa, jossa kotijoukkue hallitsi ottelua ensimmäisellä puoliajalla. Korihait nousi kuitenkin toisella puoliajalla kuskin paikalle ja vei ottelun lopulta selkeästi lukemin 78-97. Tuossa ottelussa Namikan paras pistemies oli peräti 30 pinnaa heittänyt Golloman. Korihaiden parhaat olivat Marcus Van (18/17), Adrien Coleman (17/7) ja Mikael Herbert (15/7).

Korihait – Namika Lappeenranta ottelu pelataan siis Pohitullissa sunnuntaina 23.11. kello 17 alkaen. Ennen ottelua, klo 16.30 alkaen yleisöllä on mahdollisuus tutustua Pohitullin ruokalaan kasattuun, Uudenkaupungin museon järjestämään mini-näyttelyyn, jossa esitellään koripallon ja Korihaiden historiaa. Lisäksi Korihait palkitsee seuran historiassa ensimmäistä kertaa tyttöjen SM-sarjapaikan saavuttaneet C-tytöt ennen ottelun alkua. Pääsylippuja otteluun voi hankkia ennakkoon Korihaiden toimistolta ja Sportia Citystä. Otteluisäntänä toimii Uudenkaupungin kaupunki.