Neljän pisteen peli

16.01.2019

Neljän pisteen peli

Jokaiselta haipaidalta tarvitaan täysimittainen panos keskiviikon matsissa Kobria vastaan. Mika Nuolivirran kuvasi Ville Vuorinen.

Kovemmankin panoksen pelejä voi aina halutessaan vähätellä. Me ei nyt sitä lähdetä tekemään. Keskiviikon peli on erittäin tärkeä niin Korihaille kuin Lapuallekin ja siksi voidaan puhua neljän pisteen pelistä.

Jos petokala nappaa sarjapisteet, ero Lapuaan ja Uraan kavenee yhteen voittoon. Jos taas peli päättyy vierasjoukkueen juhliin, ero Lapuaan venyy jo kolmeen voittoon. Tämä on siis homman juoni ennen keskiviikkoiltaa.

Jos on haileirissä ollut turbulenssia lähiaikoina, niin Pohjanmaallakaan ei olla tasaista lentoa saavutettu. Ensin suuria minuuttimääriä ahkeroinut Robert Juvonen ilmoitti ripustavansa tossut naulaan kesken kauden ja tämän jälkeen valmentaja Lars Ekström vetäytyi sivuun hieman eriävien mielipiteiden lennellessä julkisuuteen. Ville Turja on ollut vastuukoutsi otteluissa.

Kun Jussi Turjakin on ollut poissa pelaavasta kokoonpanosta, Lapuan suomalaiskaarti on nuortunut huomattavasti ja Panu Peltokangas sekä Lauri Toivonen ovat joutuneet koville. Joukkueen menestys lepää kovan jenkkinelikon harteilla.

Lapuan amerikkalaisista kolmella on parempi pistekeskiarvo kuin yhdelläkään haipelaajalla ja Khalil Small on Korisliigan pistetilaston kakkonen keskiarvolla 20,6. Lapua luottaa yksilötaitoon ja syöttömäärissä joukkue on selkeästi sarjan viimeinen 14 syötön keskiarvolla. Korihaiden vastaava luku on 17,1.

Haiparven kokoonpanoa on turha lähteä nyt arvuuttelemaan. Mario Edwards ja Topias Kuukkanen olivat Seagulls-pelistä poissa kuin myös Emil Djeen. Toivotaan, että pelikuntoisia miehiä olisi viime peliä enemmän.

Häntäpään keskinäinen voimainkoitos on kauden toinen. Ensimmäisen Korihait vei Lapualla numeroin 90-99.