Nick Stampley tuo lisää puolustuspään asennetta Korihaihin

29.06.2022

Nick Stampley tuo lisää puolustuspään asennetta Korihaihin

Nick Stampley on Korihaiden ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus. Kuva: Troy Trojans

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 22-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Nick Stampleyn kanssa. Troyn yliopiston kasvatti aloittaa Suomessa ensimmäisen ammattilaiskautensa.

Floridan osavaltiosta kotoisin oleva Stampley aloitti yliopistouransa kaudella 2017–18 NCAA:n kakkosdivisioonassa pelaavassa Nova Southeasternin joukkueessa. Freshman-kauden jälkeen hän siirtyi NJCAA-sarjaan pelaavaan Eastern Florida Staten yliopistoon.

Kolme edellistä kautta Stampley vietti Alabamassa Troyn yliopistossa. Seniorikaudellaan (2020–21) hän oli aloitusviisikossa jokaisessa 27 pelaamassaan ottelussa. Stampley oli joukkueen ykköspelaaja pisteissä (12,6) ja minuuteissa (30,2). Lisäksi hän oli joukkueensa toiseksi paras levypallopelaaja (7,0) sekä upotti toiseksi eniten kolmen pisteen heittoja (34). Kahdella viimeisellä kaudellaan hän toimi joukkueen kapteenina.

Vuosien aikana Stampley on kunnostautunut puolustuspäässä. Siitä kertoo mm. se, että juniorikaudellaan hän keräsi joukkueestaan eniten hyökkääjän virheitä vastustajalle sekä oli joukkueensa paras torjuja.

– Nickin puolustuspään tekeminen paistoi silmään heti rekrytointivaiheessa. Häneltä löytyy vahvuutta puolustaa isompia pelaajia, mutta hän on myös tarpeeksi nopea puolustaakseen tarvittaessa pienempiä pelaajia. Nick tekee kentällä perusasiat laadukkaasti ja hän laittaa kroppaa likoon kentällä. Näin ollen hän sopii meidän identiteettiin loistavasti, päävalmentaja Tero Vasell kehuu uusinta pelaajaansa.

Viime kaudella Stampley pelasi viidennen yliopistokautensa ns. ”super seniorina”. Koronapandemian seurauksena yliopistopelaajille tarjoutui viime kaudeksi mahdollisuus viettää ylimääräinen viides vuosi seniorina ja sen Stampley käytti hyväkseen.

– Viime kaudella Nickin rooli jäi pieneksi, kun joukkue ajoi sisään uusia pelaajia, mutta hän osoitti ammattilaisen otteita hyväksymällä roolinsa ja tiedostamalla samalla omat vahvuutensa. Oikeasta ja joukkuehengen mukaisesta asenteesta kertoo myös joukkueen kapteenina olo, Vasell huomauttaa.

 

Korihaiden sopimustilanne 29.6.2022:

Pelaajat: Bojan Sarcevic, Aamos Nikula, Trey Niemi, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Tommi Lehtonen, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Manuel Barnes ja Nick Stampley.

Valmennusjohto: Tero Vasell (päävalmentaja), Setumo Bodibe (valmentaja) ja Leena Lalla (fysioterapeutti).

Nick Stampley
Syntymävuosi: 1999
Pituus: 198 cm
Paino: 95 kg
Pelipaikka: 3/4
Kasvattajaseura: Troy (USA)
Aiemmat seurat: Nova Southeastern (USA-NCAA2), Eastern Florida State College (USA-NJCAA) ja Troy (USA-NCAA)