Ohjeita yleisölle korona-aikana

2.10.2020

Ohjeita yleisölle korona-aikana

Ottelutapahtumat pyritään järjestämään mahdollisimman normaalisti poikkeusajoista huolimatta. Korona-ajan perussäännöt ovat voimassa ja niiden noudattamisessa vedotaan jokaiseen tapahtuman osallistujaan:

  • pysy kotona oireellisena
  • huolehdi käsihygieniasta
  • huomioi turvavälit
  • kasvomaskin käyttöpakko

Yleisön saapuminen Uusikaupunki Areenalle

Yleisö saapuu ja poistuu Areenan pääoven kautta. Saapuvaa yleisöä pyydetään huomioimaan em. perusohjeet. Käsien pesumahdollisuus on tuloaulan vessoissa ja käsidesiä on saatavilla aulassa ja salin puolella. Saapumisessa järjestyshenkilöt opastavat turvavälien pitämisessä. Kasvomaskin on oltava päällä ottelutapahtumaan saavuttaessa. Ilman maskia saapuvien katsojien sisäänpääsy halliin evätään.

Katsomot

Korona-aikana katsojien määrä on rajattu n. puoleen istuinpaikkojen maksimimäärästä. Käytettävissä on n. 400 paikkaa. Pääkatsomossa on käytössä joka toinen rivi. Näin ollen numeroituja vakiopaikkoja ei voida taata kaikille. Ylä- ja päätykatsomossa ovat kaikki rivit käytössä. Katsomoissa pidetään vähintään yhden tyhjän istumapaikan väli katsojien välillä. Perheet ja seurueet voivat istua vierekkäin. Kasvomaskia pidetään päällä ottelun aikana.

Joukkueiden toiminta

Joukkueiden siirtymiset hoidetaan siten, että joukkueiden jäsenet eivät ole tekemisissä yleisön kanssa.

Väliaikajärjestelyt

Virvokepisteillä noudatetaan turvavälejä. Syödessä ja juodessa maskin saa ottaa pois.

Yleisön poistuminen

Yleisön poistuminen porrastetaan katsomoittain siten, että ruuhkat voidaan välttää ja turvavälit voidaan pitää. Kuuluttaja muistuttaa ja ohjaa poistumista. Tässäkin vedotaan jokaisen katsojan omaan käyttäytymiseen, jotta turvallisuus voidaan taata.

Näitä ohjeita päivitetään kauden alkaessa.