Otteluennakko: Korihait – Tampereen Pyrintö

27.10.2020

Otteluennakko: Korihait – Tampereen Pyrintö

Mikko Jalonen tekee paluun Korisliiga-parketille Pyrintö-ottelussa. Kuva: Ville Laaksonen

Lähtökohdat:

Sarjakärki ja sarjajumbo. Ne ovat lähtöasetelmat, mutta onko se huomenna lopputilanne. Siitä lähdetään ottamaan selvää keskiviikkoiltana Uusikaupunki Areenalla, kun Korihait kohtaa kolmella voitolla kauden aloittaneen Tampereen Pyrinnön. Tamperelaispoppoo on ottanut voitot Ura Basketista, Kataja Basketista ja Kouvoista.

Millainen joukkue Pyrintö on?

Pyrintö koki kesällä isoja muutoksia. Edelliset kolme kautta seuraa valmentanut Sami Toiviainen siirtyi Salon Vilppaan valmentajaksi, ja tilalle tuli Miikka Sopanen, Korihaissakin pelannut Pyrintö-kasvatti Petri Heinonen lopetti pelaajauransa ja se kaikkein suurin muutos eli seuraikoni Antero Lehto siirtyi paikallisvastustaja BC Nokiaan.

Uusina kotimaisina pelaajina Pyrintöön tuli BC Nokialta Shawn Hopkins, Kataja Basketista Valtteri Leppänen, ja HBA-Märskystä Tomas Pihlajamäki. Ulkomaalaisvahvistuksina toimii Kouvoista ja Namika Lahdesta tuttu David Gonzalvez, Marcus Lewis, Marlon Johnson ja Brady Skeens. Jatkajia viime kaudesta Pyrinnöllä on Kilpisen veljeksen Justus ja Lassi, Osku Heinonen, Panu Peltokangas ja Korihait-kasvatti Eero Lehtonen. Lehtosen lisäksi myös Justus Kilpisellä ja Peltokankaalla on kokemusta haiparvesta.

Kauden ensimmäisissä otteluissa Pyrinnön hyökkäyspelin tehokkuus on ollut äärimmäisen hyvällä tasolla. Kolmessa pelissä Pyrintö on tehnyt keskimäärin 101,7 pistettä, mikä on sarjan paras lukema. Syöttökeskiarvo 23,7 syöttöä oikeuttaa Korisliigan joukkuetilastossa toiselle sijalle ja Pyrintö on sarjan tehokkain joukkue tehoindeksillä 121.

Seuraa häntä:

38-vuotias Mikko Jalonen palaa kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen Korisliiga-parketille. Jalonen on harjoitellut joukkueen mukana viime viikon perjantaista lähtien. Nippelitietona todettakoon, että mikäli Jalonen pelaa molemmissa tämän viikon otteluissa, nousee hän Korihaissa pelattujen Korisliigan runkosarjapelien osalta tasalukemiin päävalmentaja Jarno Nikulan kanssa. Nikulalla on Korihaissa pelattuja Korisliigan runkosarjaotteluita vyöllään 312 ja Jalosella on 310.

Valmentajien kommentit:

Jarno Nikula, Korihait:

”Pyrintö kovassa iskussa. Lähdetään pysäyttämään Pyrinnön hyökkäämistä ja sitä kautta avaamaan voittotili.”

Miikka Sopanen, Pyrintö:

”Pikkuvammat ja muut poissaolot ovat hieman hidastaneet lentoamme harjoituksissa, onneksi saamme jalkeille kuitenkin iskukykyisen joukkueen.”

Kokoonpanot:

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula, Mikko Jalonen, Atte Perttu, Bo Zeigler, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Kai Mitchell, Samuli Oja, Tommi Lehtonen ja Trey Zeigler

Sivussa: Jaakko Lahti

Pyrintö:

Marcus Lewis, Tomas Pihlajamäki, Valtteri Leppänen, Lassi Kilpinen, Shawn Hopkins, David Gonzalvez, Panu Peltokangas, Brady Skeens ja Justus Kilpinen

Sivussa: Marlon Johnson, Eero Lehtonen ja Osku Heinonen

Ottelun tuomarit:

Joona Haaja, Aleksi Antinmaa, Niko Mättö

Kotiottelun huomiot

Ottelutapahtumat pyritään järjestämään mahdollisimman normaalisti poikkeusajoista huolimatta. Korona-ajan perussäännöt ovat voimassa ja niiden noudattamisessa vedotaan jokaiseen tapahtuman osallistujaan:

  • pysy kotona oireellisena
  • huolehdi käsihygieniasta
  • huomioi turvavälit
  • kasvomaskin käyttöpakko

Tarkemmat ohjeet Uusikaupunki Areenan poikkeusjärjestelyistä löydät täältä. Suosittelemme kausikortin ostamista, sillä irtolippumyyntiä ei järjestetä. Irtolippuja voi tiedustella ennakkoon Johanna Kutilalta, numerosta 044 540 8734.

Korihait – Tampereen Pyrintö 28.10.2020 klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla. Suosittelemme yleisöä saapumaan paikalle mahdollisimman ajoissa. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18:20 alkaen!