Otteluraportti: Korihait – Helsinki Seagulls 80-97

5.03.2021

Otteluraportti: Korihait – Helsinki Seagulls 80-97

 

Topias Mead heitti perjantaina lyhyen Korisliiga-uransa piste-ennätyksensä viisi pinnaa. Kuva: Vilma Sappinen

Korihait – Helsinki Seagulls 80-97 (34-54)

Asetelmat

Korisliigan sarjakärki ja sarjajumbo kohtasivat perjantai-iltana Uudessakapungissa. Ottelussa ei ollut Seagullsille panosta sijoitusten muodossa, sillä joukkue varmisti aiemmin tällä viikolla runkosarjan ykköspaikan. Kotijoukkueelta puuttui edellisen ottelun tavoin Aamos Nikula ja Atte Perttu, vierasjoukkueelta joukkueen ykkösnyrkki Kendale McCullum.

Ratkaisu

Korihait pääsi heti ottelun alussa hyviin korintekotilanteisiin, mutta heitot eivät vain menneet koriin. Seagulls puolestaan osui ja karkasi heti ensimmäisellä neljänneksellä selvään johtoon.

Vaikka Korihait oli selkeästi ennakkoon heikompi joukkue, niin haiparvi taisteli kuitenkin urhokkaasti eikä ero päässyt karkaamaan hirveän rumiksi lukemiksi. Molempien joukkueiden nuoret pelaajat saivat reilusti peliaikaa, mikä varmasti tuottaa hedelmää tulevaisuudessa. Korihait ja Seagulls esittivät viihdyttäviä suorituksia ottelun aikana, mutta fakta oli se, että Seagulls oli odotetun vahva tänään kaikessa tekemisessä. Loppulukemat sarjakärjelle 80-97. Päävalmentaja Jarno Nikula totesikin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa: ”Tehtiin se mikä oli tehtävissä. Olen ylpeä jätkistä, jotka yrittivät näitä kokeneempia pelaajia vastaan.”

Tilastopoiminnat

Korihaista Trevor Blondin nakutti korkeimman pistelukeman 25 pistettä. Lisäksi takamies kirjasi itselleen seitsemän levypalloa ja viisi syöttöä. Sal Nuhulle komea tupla-tupla 15 pisteellä ja 15 levypallolla. Nuori 17-vuotias Topias Mead teki lyhyen Korisliiga-uran uudeksi piste-ennätyksekseen viisi pinnaa.

Vierasjoukkueen korkeimman pistelukeman teki Wayne Martin Jr. (18/5/2). Pirteimmän esityksen teki kolmannen Korisliiga-pelinsä pelannut 17-vuotias Emil Skyttä, joka teki lähes 23 minuutin peliajalla uran ensimmäiset Korisliiga-pisteensä ja yhteensä nuori peluri heitti 12 pistettä.

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Ottelun huippuhetket (Ruutu Urheilu)

Lehdistötilaisuus

Kauden viimeinen Korisliiga-ottelu on luvassa ensi tiistaina 9. päivä, kun Korihait kohtaa Lahti Basketballin Lahdessa. Ottelu alkaa klo 18:30 ja on katsottavissa Ruutu+ -palvelun kautta.