Otteluraportti: Korihait – Kataja Basket 69-97

3.03.2021

Otteluraportti: Korihait – Kataja Basket 69-97

Korihait – Kataja Basket 69-97 (42-43)

Alkuasetelmat

Korihait lähti kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluun vajaalla miehistöllä. Edellisessä ottelussa tapahtuneiden loukkaantumisten takia Aamos Nikula ja Atte Perttu puuttuivat Korihaiden vahvuudesta. Susijengi-takamies Jamar Wilson oli vielä sivussa joensuulaisten riveistä.

Ottelun kulku

Ottelun koko ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista vääntöä. Korihait oli niskan päällä ensimmäisen neljänneksen ajan, kun joukkue oli parhaimmillaan kahdeksan pisteen karkumatkalla (21-13). Kataja Basket onnistui kuitenkin kuromaan eron umpeen, ja toinen neljännes mentiin tasamerkeissä, mutta pienoisesti vierasjoukkueen hallinnassa. Toisen neljänneksen loppuvaiheilla Katajalla olisi ollut mahdollisuus karata isompaankin taukojohtoon, Korihaiden menettäessä palloa, mutta nopeista hyökkäyksistä heitetyt ohiheitot hidastivat johdon kasvattamista. 20 minuutin pelin jälkeen vierasjohto oli pisteen verran (42-43).

Kolmas neljännes olikin sitten synkkä Korihaille. Neljänneksen puolivälin jälkeen Kataja kasvatti johtoaan ensimmäistä kertaa yli 10 pisteen ja neljänneksen lopun 11-0 -pisteputken ansiosta vierasjohto kasvoi jo yli 20 pisteeseen. Tuo pisteputki lamaannutti haiparven totaallisesti eikä kotijoukkue kyennyt enää viimeisellä neljänneksellä taistelemaan tosissaan voitosta. Tärkeä voitto Katajalle, pudotuspelipaikkaa katsoen, kirjattiin lopulta lukemiin 69-97.

Tilastopoiminnat

Ikävän näköisesti levypallotaistelussa parketin pintaan ottelun tuoksinnassa iskeytynyt Trey Zeigler oli kotijoukkueen paras pistemies 25 pisteellä. Miinuspuolena miehelle kirjattiin kahdeksan pallonmenetystä. Sal Nuhu oli aktiivinen ulottuvuudellaan kolmella riistolla ja yhtä monella torjunnalla. Pisteitä Nuhulle kirjattiin kahdeksan ja levypalloja yhdeksän. Kapteeni Miikka Marttinen heitti neljällä kolmosella 12 pistettä. Erityismainintana mainittakoon Jaakko Lahti, joka pelasi ensimmäistä kertaa aloitusviisikossa ja kiitti luottamuksesta tehden kuusi pistettä ja pelaten energistä peliä mm. levypallotaisteluissa ja puolustuspäässä. Topias Mead heitti kaksi vapaaheittoa tehden Korisliiga-uransa avauspisteet tänään Uusikaupunki Areenalla.

Kataja Basketin kuudesta kaksinumeroisiin pisteisiin yltäneistä pelaajista paras oli Jordan Semple 16 pisteellä. Semple oli myös erinomaisen aktiivinen hyökkäyspään levypalloissa, sillä laituri haki viisi hyökkäyspään levypalloa. Muutenkin Kataja Basket oli selvästi parempi joukkue levypalloissa voittaen irtopallot lukemin 55-38. Levypalloista peräti 19 otettiin hyökkäyspäässä.

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Ottelun huippuhetket (Ruutu Urheilu)

Lehdistötilaisuus

Kauden viimeinen kotiottelu on luvassa ylihuomenna perjantaina, kun Uusikaupunki Areenalle saapu sarjakärki Helsinki Seagulls. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta voit seurata ottelua Ruudun välityksellä.