Otteluraportti: Korihait – Lahti Basketball 75-109

20.01.2021

Otteluraportti: Korihait – Lahti Basketball 75-109

Korihait – Lahti Basketball 75-109 (37-61)

Asetelmat

Kotiotteluiden putki jatkui Korihailla, kun Uusikaupunki Areenalle saapui Lahti Basketball. Joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lahti Basketball tuli Uuteenkaupunkiin kolmen ottelun tappioputkessa, Korihait yksi tappio allaan. Kotijoukkue sai kokoonpanoonsa takaisin Samuli Ojan ja Jaakko Lahti oli toista kertaa tällä kaudella kokoonpanossa. Trevor Blondin puolestaan oli sivussa ja päävalmentaja Jarno Nikulan mukaan Blondin saattaa olla sivussa viikkoja. Vierasjoukkueelta puuttui junioriosastonsa lisäksi kokeneet Korisliiga-pelaajat Arttu Saarijärvi ja Vesa Mäkäläinen.

Ratkaisu

Lahti Basketballin aggressiivinen pelitapa oli juuri niin haastava, mitä Korihait ennakkoon pelkäsikin. Koko kentän ”prässipuolustus” hidasti Korihaiden hyökkäystä ja myös Lahden puolen kentän puolustus vaikeutti Korihaiden hyökkäyspään toteutusta. Ensimmäisellä neljänneksellä Korihait oli vielä tasatilanteessa 16-16, mutta sen jälkeen Lahti oli kuskin paikalla. Toinen hyvä jakso Korihailta osui kolmannen neljänneksen alkuun, jolloin Korihait onnistui 11-5 -pisteputkella kaventamaan hieman Lahden johtoa. Mestarivalmentaja Pieti Poikolan aikalisä tässä vaiheessa muutti kuitenkin pelin jälleen Lahden eduksi, ja haiparvella ei ollut vastausta vierasjoukkueen aggressiiviseen ja energiseen pelitapaan. Loppulukemat Lahti Basketballille 75-109.

Tilastopoiminnat

Trey Zeigler oli joukkueen tehokkain pelaaja 26 pisteellä ja 12 levypallolla. Miinuspuolena Zeiglerille merkattiin kahdeksan pallonmenetystä. Miikka Marttinen upotti yhteensä kymmenen vapaaheittoa ja yhteensä 18 pistettä. Tommi Lehtosen sivusi uransa piste-ennätystä kymmenellä pisteellä.

Lahti Basketballin tehokkain oli Wayne McCullough 21 pisteellä. Piste-ennätystään Korisliigassa sivunut Ville Karvonen heitti 19 pistettä. Muut yli kaksinumeroisiin pistelukemiin yltäneet pelaajat olivat Brandon Peel (13) ja Alex Campbell (12). Humionarvoista on myös se, että Campbell oli Lahden eniten minuutteja pelannut pelaaja ”vain” 21 minuutin ja 51 sekunnin peliajalla.

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Ottelun huippuhetket (Ruutu Urheilu)

Lehdistötilaisuus

Tammikuun pelit päätetään kotiottelulla ensi keskiviikkona 27. tammikuuta. Silloin vastaan asettuu Lapuan Kobrat. Pallo heitetään ilmaan klo 18:30, ja ottelu on katsottavissa Ruutu+ -palvelun kautta. Ottelu pelataan ilman yleisöä.