Otteluraportti: Korihait – Salon Vilpas 64-89

31.10.2020

Otteluraportti: Korihait – Salon Vilpas 64-89

Korihait – Salon Vilpas 64-89 (36-43)

Asetelmat

Korihait sai jobinpostia ennen ottelua, kun Mikko Jalonen ei pystynyt loukkaantumisen takia pelaamaan viimeisessä tuurauspelissään. Näin ollen Jalosen tuurausrupeama jäi ainakin toistaiseksi yhteen otteluun.

Vilppaalta puuttui pitkäaikaispotilaat Teemu Rannikko ja Riku Laine sekä junioripelaajat. Tyler Cheese pelasi ensimmäisen pelinsä Vilppaan paidassa.

Matsin kulku

Korihait tuli otteluun agressiivisesti ja onnistui hyödyntämään Vilppaan puolustuspelin nukahdukset. Korihait johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen jo kahdeksalla pisteellä.

Toisella neljänneksellä Vilppaan puolustus ei totisesti nukahdellut enää, vaan aktiivinen prässääminen sekoitti kotijoukkueen pasmat ja Vilpas rupesi pikkuhiljaa ottamaan hommaa haltuun. Korihait onnistui toisella neljänneksellä tekemään vain neljä pelitilannekoria ja yhdeksän pistettä.

Toisella puoliajalla voitosta ei enää taisteltu vaan Vilpas meni menojaan ja voitti lopulta 64-89.

Tilastopoiminnat

Kotijoukkueen Trevor Blondin pelasi pisteiden valossa parhaimman pelinsä, 23 pistettä, mutta sortui viiteen pallonmenetykseen. Trey Zeigleriltä toinen vaatimaton peli peräkkäin, mutta tupla-tupla kuitenkin, 11 pistettä ja kymmenen levypalloa. 17-vuotiaat Aamos Nikula ja Tommi Lehtonen olivat jälleen valopilkkuja ukilaisten ryhmästä. Nikula heitti kahdeksan pistettä ja puolusti ajoittain erinomaisesti Vilppaan Tyler Cheeseä. Lehtonen nakutti viisi pistettä.

Tasaisen vierasjoukkueen paras pistemies oli Jeremiah Wood 14 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Lehdistötilaisuus

Ensi viikolla luvassa jälleen kaksi peliä, kun keskiviikkona 4.11 matkustetaan Kauhajoella Karhu Basketin vieraaksi ja lauantaina 7.11 Uusikaupunki Areenalla vastaan asettuu BC Nokia.