Otteluraportti: KTP-Basket – Korihait 97-80

28.12.2020

Otteluraportti: KTP-Basket – Korihait 97-80

KTP-Basket – Korihait 97-80 (40-40)

Asetelmat

Korisliigaa pelattiin jälleen lähes kuukauden tauon jälkeen. Korihaille ottelu oli ensimmäinen sitten joulukuun alun ja kotijoukkue KTP-Basketille puolestaan ensimmäinen peli sitten marraskuun lopun. Molemmat joukkueet pääsivät koko rosterillaan pelaamaan vuoden viimeistä matsia. Ottelu pelattiin Steveco Areenalla ilman yleisöä.

Ratkaisu

Ensimmäinen neljännes oli molemmilta joukkueilta vähän tunnustelua pitkän tauon jälkeen. Korihait kuitenkin onnistui hyökkäyspäässä ja johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen kuudella pisteellä. Jaksolla nähtiin myös Korihait-kasvatti Jaakko Lahden tämän kauden ensiesiintyminen Korisliigassa.

Toinen neljännes mentiin Korihaiden pienoisessa hallinnassa. Trevor Blondin ja kapteeni Miikka Marttinen olivat hyvässä vireessä, mutta koko joukkueelta jäi vapaaheitoista pisteitä uupumaan. Jakson lopulla KTP-Basket sai omasta pelistään paremmin kiinni ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 40-40.

Kolmannelle neljännekselle KTP-Basket jatkoi siitä mihin ensimmäisen puoliajan lopussa jäi ja kotkalaiset alkoivat ottaa hommaa haltuun. Ero kävi kolmannella neljänneksellä suurimmillaan 14 pisteessä.

Neljäs neljännes ratkaisi lopullisesti pelin KTP-Basketille, vaikka Korihait pääsikin Jaakko Lahden kolmosella kymmenen pisteen päähän, kun kuusi minuuttia oli otteluaikaa jäljellä. Ero kasvoi suurimmillaan 20 pisteeseen ja ottelun lopputulos oli 97-80.

Tilastopoiminnat

Tehomiehinä haiparvesta hääri Trevor Blondin (20/5/4), Miikka Marttinen (16/7/4) ja Trey Zeigler (14/10/6). Erityismainintana Jaakko Lahden avauspisteet tälle kaudelle.

Kotkan joukkueesta kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsi ulkomaalaispelaajat Gregory Mangano (26/10/2), Braxton Huggins (18/5/1), Joseph Burton (17/11/4) ja DeAndre Daniels (12/3/3 torjuntaa).

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Korihaiden seuraava ottelu on loppiaisena 6. tammikuuta BC Nokian vieraana. Koronapandemian aiheuttamasta tauosta johtuen Korisliigan loppusarjat poistetaan ja korvaava otteluohjelma julkaistaan lähipäivinä. Muistattehan, että alunperin 30.12. merkattua kotipeliä Kataja Basketia vastaan ei pelata.