Otteluraportti: Lahti Basketball – Korihait 113-78

9.03.2021

Otteluraportti: Lahti Basketball – Korihait 113-78

Jaakko Lahti on ollut viimeisten otteluiden valopilkku. Kuva: Eero Siivonen

Lahti Basketball – Korihait 113-78 (58-39)

Asetelmat

Kauden viimeinen runkosarjaottelu Korihaiden osalta käytiin Lahdessa Lahti Basketballin vieraana. Ottelussa ei ollut sijoitusten osalta panosta, sillä Lahden viides sija ja Korihaiden viimeinen sija, oli varmistunut jo ennen päätöskierrosta. Korihailta puuttui edellisten otteluiden tapaan Aamos Nikula ja Atte Perttu. Lahden runkopelaajista puuttui Arttu Saarijärvi, Vesa Mäkäläinen ja Wayne McCullough.

Ratkaisu

Ottelu oli pääasiassa kotijoukkueen hallintaa. Tilannekovuus oli lahtelaisilla totutun vahva, eikä haiparvella ollut vastausta tämän päiväisellä joukkueella siihen. Lahti Basketballin hyökätessä monipuolisesti ja heittäen haastetutkin heitot sisään, Korihait sortui liikaa puskemaan väkisin palloa koriin, vaikka ajoittain Korihait saikin stoppeja puolustuspäässä ja hienoja koreja.

Loppua kohden ero kasvoi Lahden eduksi tasaiseen tahtiin ja viimeisellä neljänneksellä molemmat joukkueet peluuttivat suomalaispelaajia onnistumisten toivossa. Loppulukemat Lahti Basketballille 113-78. Lahti pudotuspeleihin, Korihait kesälomalle.

Tilastopoiminnat

Trey Zeigler oli jälleen pääsääntöisesti Korihaiden ainoa edunluoja tehden 32 pistettä, ottaen yhdeksän levypalloa ja antaen seitsemän syöttöä. Sal Nuhu kirjautti itselleen 14 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhden torjunnan. Näin ollen Nuhu voitti Korisliigan runkosarja torjuntakuninkuuden 2,13 torjunnan keskiarvolla. Viimeisissä otteluissa Korihaiden piristysruiske on ollut 23-vuotias Jaakko Lahti, joka tänäänkin onnistui tuomaan energiaa kentälle. Lahti viimeisteli kuusi pistettä ja neljä levypalloa.

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Kausi 2020-21 oli Korihaiden osalta tässä. Korihait kiittää faneja, yhteistyökumppaneita, talkoolaisia ja koko koripalloperhettä tästä kaudesta! Ensi kaudella Korisliigaa jälleen Uusikaupunki Areenalla!