Pää pystyyn ja Pyynikille

23.10.2016

Pää pystyyn ja Pyynikille

Viisi tappiota putkeen. Pohjanmaalta ei pinnoja ja Lapualla 20 pinnan johto suli toisella puoliajalla. Tällaiset luonnollisesti korventavat, mutta ei tässä nyt auta jäädä tuleen makaamaan. Korihait lähtee täydellä höyryllä Pyynikille. Näyttämisen halu ei ole kadonnut.

img_9612

Marcus Van lähtee Pyynikille taistelemaan levypalloherruudesta. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Maanantain koitos tuo pienen helpotuksen jommallekummalle ryhmälle, joiden alkukausi on ollut vaikea. Korihait ei ole avauspelin jälkeen onnistunut keräämään pinnan pinnaa. Pyrinnöllä taas avausvoitto odottaa edelleen itseään.

Pyrinnöllä on vasta neljä matsia takana (Korihailla kuusi) ja tappioita siis samanmoinen määrä. Tosin pinnat olivat jo melkein omassa laarissa, mutta Vilppaan Desmond Williams pilasi nämä suunnitelmat nakkaamalla voittokorin Pyynikillä kolme sekuntia ennen loppua kauden toisessa sarjapelissä. Tämän jälkeen turkkiin tuli Kobrille 14 pinnalla (67-81) sekä Katajalle selkein numeroin (66-98).

Viime kauden hopearyhmä hakee uutta ilmettä Damon Williamsin aikakauden jälkeen. Alkukautta on sekoittanut kahden pitkän pelaajan puuttuminen. Petri Heinonen sekä ennen kaikkea Joonas Caven olisivat olleet todella tarpeellisia pelureita kokoonpanossa, joka ei suuremmin salli ratkaisupelaajien loukkaantumisia. Molemmat herrat ovat huhujen mukaan kokoonpanossa maanantaina. Caven muuten loukkasi itsensä juuri Korihaita vastaan treenipelissä.

Ottelussa kohtaavat sarjan kaksi parasta levyripeluria. Marcus Van (12,5 levypalloa per peli) saa vastaansa Wally Judgen (12,25). Toisaalta tämä kertoo myös siitä, että molemmat ryhmät luottavat hurjan paljon yhden miehen levypallovoimaan. Vanin ja Judgen taistelu on yksi matsin herkkupaloista.

Pyrinnön parhaita pistemiehiä alkukaudesta ovat olleet J’nathan Bullock (16p. avg) ja Ricky Minard (15,5). Ehdoton valopilkku on ollut 22-vuotias Topias Palmi, joka on paukuttanut komeasti 14 pistettä ottelua kohden hyvällä tarkkuudella.

Avainasemaan nousee myös kahden pisteen heittotarkkuus. Kyseiset joukkueet ovat ylivoimaisesti kaksi huonointa ryhmää kahden pisteen heittotarkkuuksissa. Kumpi saa tämän osa-alueen Korisliigaa vastaavalle tasolle, on vahvoilla. Puolustusta tietenkään unohtamatta.