Pääkaupungin lintuparvi seuraava haaste

22.03.2018

Pääkaupungin lintuparvi seuraava haaste

Korihaiden ja Kobrien asetelma ei ole viikossa muuttunut. Petokala on edelleen voiton edellä ja Lapua tarvitsee kaksi voittoa enemmän, jotta pääsisi edelle. Mahdollisuuksia on enää neljä, joten Kobrilla on kiire.

Uudessakaupungissa ei kuitenkaan keskitytä vain tarkkailemaan vastustajan liikehdintää, vaan omat pelit hoidetaan kunnialla loppuun. Perjantaina kiusataan taas isompia, kun helsinkiläinen lintuparvi Seagulls pysähtyy lentomatkallaan Pohitulliin.

Korisliiga on tällä kaudella ollut harvinaisen tasainen pudotuspelipaikkojen kohdalla. Häntäpää on selkeästi muita jäljessä ja kärjessä Salon Vilpas purjehtii omilla leveysasteillaan. Pudotuspelien kotietu on monella joukkueella realismia ja tähän ryhmään kuuluu Seagulls. Pisteet siis kiinnostavat erittäin paljon myös perjantain vierasjoukkuetta.

Seagullsin otteet viime aikoina antavat toivoa ukilaisille. Joukkueen viimeisestä 11 pelistä peräti kymmenen on päättynyt kotivoittoon. Viimeisestä Seagullsin vierasvoitosta on vierähtänyt pian kaksi kuukautta.

Seagullsin mielenkiintoisin nimi on Susijengin ikoni Tuukka Kotti. Mikko Jalosen nuoruusvuosien pelikavereihin Forssassa kuulunut 37-vuotias Kotti on vieläkin tekijämies, tästä osoituksena 27 pinnaa Pyrintöä vastaan viime pelissä.

Keskinäiset kohtaamiset ovat Seagullsille 3-0. Edellinen koitos Uudessakaupungissa joulukuun puolivälissä oli selkeästi lokkiparven heiniä. Matsi päättyi lukemiin 73-109.