Paha maku pois suusta

10.04.2019

Paha maku pois suusta

Keskiviikkoillan koitoksena lähdetään haastamaan Pyrintö sen kotikentällä. Kuva: Vilma Sappinen

Kaksi edellistä matsia ovat kuuluneet niihin koitoksiin, joista haileirissä on kaavailtu pisteitä haalivan. Suunnitelman asteelle on jääty ja sunnuntain kotimatsissa kaikki ei ollut kohdallaan. Jälkimaku oli karvas. Keskiviikkona ollaan kovan paikan edessä Tampereella. Silti tavoitteena on saada kieli tavoittamaan mukavampia makuelämyksiä.

Pyrintö tuskin on kiinnostunut luovuttamaan haiparvelle tätä nautintoa. Joukkueella on erittäin hyvät saumat pysyä kolmossijalla runkosarjan loppuun asti ja näin napata kotietu puolivälieriin. KTP ja Kataja hengittävät kuitenkin niskaan, joten Sami Toiviaisen suojatit eivät voi vielä selkäänsä ojentaa.

Pyrinnön peli ei perustu kenenkään yksittäisen pelaajan supersuorituksiin. Jos ei nyt lasketa Kevin Johnson jr:n ylivoimaa levypallotilanteissa. Siinä on nyt Korihaiden Stephon Jelksillä miettimistä, miten Johnson pidetään aisoissa omalla kotikentällään.

Puolustus on muutenkin normaalia suuremmassa roolissa. Pyrintö paukuttaa kotikentällään yli 94 pistettä per peli, mikä on suurin lukema koko sarjassa. Alkukauden hurja tahti kolmosviivalla on laantunut, mutta silti joukkue on sarjan toiseksi tarkin kolmospoppoo.

Korihaiden ja Ura Basketin kamppailu jumbosijan välttämiseksi ei näytä helpolla ratkeavan. Tilanne ei ole viikossa muuttunut. Edelleen ollaan tasapisteissä ja silloin petokala pomppaa edelleen keskinäisten pelien korieron takia. Pelithän sinänsä ovat tasan 2-2.

Tämän vieraspelin jälkeen molemmilla on kaksi ottelua jäljellä, yksi matsi kotona ja yksi vieraskentällä.