Perjantai-illan huumaa kotiavauksessa – Justuksen kaverit kylään

27.09.2017

Perjantai-illan huumaa kotiavauksessa – Justuksen kaverit kylään

Ryhtiliikettä avauspelin jälkimainingeissa. Sitä lähdetään nyt hakemaan. Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula totesi tiistain pelin jälkeen, että sen verran moni asia oli pielessä että kaikkia ei saada korjattua. Mutta taistelutahtoa ei pitäisi harjoituttaa. Se pitäisi löytyä muutenkin, kun vastassa on perinteistäkin perinteisempi urheiluseura, Tampereen Pyrintö.

Manselaiset luottavat tälläkin kaudella tuttuihin jätkiin, joista pari peluria on esittänyt palveluksiaan myös haipaidassa. Antero Lehdon ainoa kausi Suomessa oman kaupungin ulkopuolella oli juuri Uudessakaupungissa. Konkari pyörittelee edelleen Pyrinnön peliä. Petri Heinonen oli Korihaiden riveissä menestyksen vuosina. Laadukkaan suomalaisryhmän takuumiehiä ovat myös Topias Palmi, Joonas Caven ja Osku Heinonen. Palmi rynni ryminällä korisihmisten tietoisuuteen viime kaudella. Caven puolestaan oli Susijengin mukana kesällä ja tippui viimeisten joukossa pois joukkueesta.

Amerikkalaisista etukäteen mielenkiintoisimpia ovat ammattilaiskokemusta runsaasti omaava 201-senttinen Brian Asbury, sekä Devonne Giles. 203-senttinen sentteri Giles on kahtena kautena suojellut KTP:n koria. Myös kahdesti mies on nähty Kauhajoen korinalusmörssärinä. Giles on tuttu mies Pyrintöön täksi kaudeksi siirtyneelle valmentaja Sami Toiviaiselle, joka on luotsannut Gilesia niin Kauhajoella kuin Kotkassakin.

Pyrinnölle visiitti Poharille on samalla sarja-avaus. Vierasjoukkueella on kalavelkoja maksettavana viime kaudesta. Korihaiden voittosaldo viime sesongilla jäi viiteen, mutta Pyrintö oli mieluisa vastus. Tamperelaiset olivat ainoa joukkue, jonka petokala kykeni kaatamaan kahdesti.

Haikalan ruodon ryhdin suoristusoperaatio alkaa Poharilla perjantaina klo 18.30.