Perjantaipelien putki jatkuu – Aapeli palaa Poharille

12.10.2017

Perjantaipelien putki jatkuu – Aapeli palaa Poharille

Haiparvi saa perjantain ottelussa vastaansa BC Nokian. Miten joukkueen uusin hankinta Marius Van Andringa vaikuttaa pelintekijöiden, kuten kuvan Chaz Williamsin rooleihin, se nähdään Pohitullissa!

Ja pelipäivää pukkaa. No ei vielä tänään, mutta huomenna kyllä! Perinteeksi tullut perjantainen kotipeli on oven takana ja siinä riittää panosta, sähköä ja myös uusia elementtejä.

BC Nokia tinttasi Salon Vilppaan kumoon keskiviikkona ja perjantaina kärrää ryhmänsä haiparven testiin. Joukkue pelaa Helmisen Peten mukaan Korihaiden tyylistä korista, jossa vauhtia pyritään pitämään ja isot pelaajat eivät hallitse peliä.

Ja onhan siellä tuttujakin. Nicolai Andersen on vielä muistissa edelliskaudelta ja Aapeli Alanen sitten tuoreimmissa muistikuvissa viime kaudelta. Alasen viime sesonki haipaidassa oli varsin onnistunut ja BC Nokia värväsi pelurin riveihinsä. Nyt Alanen palaa ”rikospaikalle” vierasjoukkueen mukana.

BC Nokian peliä pyörittää Vincent Council. 186-senttinen takamies jakaa palloa mallikkaasti, heittää kaukaa harvoin mutta tarkasti ja on toistaiseksi ollut aavistuksen menetysherkkä. Vaarallisin mies pisteiden valossa on Lawrence Gilbert jr. 18 pinnan keskiarvolla. Luottopilarit Henri Hirvikoski ja Eldar Skamo kirmaavat edelleen näätälauman mukana. Korin alla painii kotimaisen osaston mörssäri Daniel Dolenc.

BC Nokialla on kolmesta pelistä kaksi voittoa, Korihailla yksi samasta ottelumäärästä.

Ja mitä tuo mukanaan sitten Marius Van Andringa? Korihaiden uusi värväys on suurella todennäköisyydellä joukkueen mukana jo nyt.

-Hän tuo ainakin pientä kilpailutilannetta pelintekijöiden tilanteeseen, Helminen tiivisti.

Van Andringa operoi 7,5 pisteen keskiarvolla Kobrissa viime kaudella ja heitti muuten kolmosensa tarkemmin (37,6%) kuin yksikään haiparven pelaaja viime kaudella.

Kamppailuun on huhujen mukaan saapumassa myös BC Nokian kannattajaryhmä, joten pöytä on katettu hienolle koripalloviihteelle.