Petokala keskiviikkona Nokialle

6.12.2016

Petokala keskiviikkona Nokialle

Urheiluensiavun kolmen K:n periaate kuuluu nokialaisittain kännykät, kumisaappaat ja koripallo. No, puujalkajutut sikseen. Fakta on, että keskiviikkona pelataan Nokialla ja ensimmäisen vierasvoiton metsästys jatkuu taas.

Korisliigan runkosarja lähestyy puoltaväliä. BC Nokia on sarjassa nyt neljäntenä ja Korihait viimeisenä. Siltikin joukkueiden välinen ero on vain kaksi voittoa. Seagulls, Kataja ja Vilpas ovat tällä hetkellä karkuteillä. Muut seitsemän joukkuetta etenevät todella tasaisesti.

Jos petokala missiossaan keskiviikkona onnistuu, voiton voi suurella todennäköisyydellä sanoa olevan erittäin ansaittu. BC Nokia on nimittäin syyskauden perusteella erittäin kova kotijoukkue. Ainoastaan Seagulls ja Vilpas on noutaneet pinnat Nokian palloiluhallilta. BC Nokia on voittanut muut viisi kotikoitosta. Ainoa vierasvoitto on Pohitullista. Paljon puhutussa kamppailussa Nokian kultakimpale Papa Dia kävi donkkaamassa voittokorin pari sekuntia ennen loppua.

BC Nokia ilmoitti alkuviikosta, että luottopeluri Henri Hirvikoski pelaa joukkueen riveissä myös ensi kaudella. Hirvikoski ja Eldar Skamo ovat jo divarissa pitäneet keltamustien peliä kuosissa. Molemmat ovat top-10:ssä kolmen pisteen tarkkuuksissa.

BC Nokia on sarjan menetysherkin joukkue tällä hetkellä ja tässä olisi Korihailla iskun paikka. Paljon pallossa olevat Papa Dia ja Eldar Skamo ovat tässä tilastossa korkealla.

koris_2668

Haipaidat kohtaavat keskiviikon ottelussa BC Nokian. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Haileirissä napit ovat varmasti ylös asti kiinni Kotkan reissun jälkeen. Kahden komean kotivoiton jälkeen tuli mahalasku ja nyt lähdetään nöyrästi Pirkanmaalle. Viimeisten pelien suurin ilonaihe on ollut Aapeli Alanen. Lahtelaiskasvatti on vastuun myötä alkanut rohkeammin paiskia kaaren takaa ja tulosta on tullut. Alanen on nyt toiseksi tarkin kolmoslinko 48%:n tarkkuudellaan koko Korisliigassa.

Haiparvi pelaa Nokian reissun jälkeen vielä kaksi kotiottelua ennen joulua. Ennen uutta vuotta joukkue kohtaa kahdesti Salon Vilppaan.