Pinnat tasaisen taiston päätteeksi Kotkaan

13.12.2019

Pinnat tasaisen taiston päätteeksi Kotkaan

KTP-Basket oli tällä kaudella toistamiseen Korihaita parempi.

Asetelmat

Lähes viikon ottelutauolta perjantaiksi Kotkaan matkannut petokala oli valmiina nappaamaan kauden neljännen voittonsa. Vastassa hääri edellisessä kamppailussa syksyllä haipaidat häijysti 35 pinnalla nuijinut KTP-Basket, joka oli vasta vahvistunut uudella pelaajahankinnalla, ensimmäisen liigapelinsä vihreässä nutussa perjantaina pelanneella Cullen Russolla.

Korihaissa viime viikot ovat pienen voittoputken jälkeen olleet vaisumpia – sekä Kataja että Lahti onnistuivat nappaamaan viimeisimmistä peleistä sarjapinnat Pohitullista haiden nokan edestä ja lisäksi harmilliset loukkaantumiset ovat sävyttäneet joukkueen joulukuuta.

Matsin kulku

Korihait sai otteluun energisen alun Henri Ventoniemen onnistuneella hypärillä ja Jalen Henryn naulaamalla kolmosella. 5-0 -tilanne ei taululla kuitenkaan kauaa vanhentunut, kun kotkalaiset pääsivät myös onnistumisten makuun. Hyvin tasaväkistä ensimmäistä puolikasta johdattelivat etenkin Korihaiden Henry, Trey Zeigler ja myös pirteitä otteita osoittanut Reggie Dillard, Kotkan veturina toimi JayVaughn Pinkston. Peesauksen makua alkupelissä oli jopa niissä määrin, että pitkälle tauolle mentiin tasalukemista 40-40.

Jos Jarno Nikula saisin suojattinsa peliä tauon aikana hieman levotonta ja yksinyrittämiseksi karannutta alkua organisoidummaksi, pakkipään härväilyä ei kuriin saatu. Kolmas jakso onnistuttiin pysymään vielä kotijoukkueen vauhdissa, mutta viimeisellä kympillä ote herpaantui. KTP:n suoraviivaiset hyökkäykset tuottivat tulosta kun taas haipaidat keräilivät korin alta virheitä kuin sieniä syysmetsästä. Viimeistään Trey Zeiglerin ja Jalen Henryn kerättyä virhetilinsä täyteen, ottelu kääntyi lopullisesti kotiyleisön iloksi vihreäpaitojen hyväksi.

Päätössummeria soiteltiin Steveco-Areenalla lukemissa 99-84.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi tupla-tuplan kasannut Jalen Henry, joka viimeisteli 22 pinnaa, 10 levypalloa ja 4 syöttöä. Ottelun onnistujiin kuului myös 17 pistettä ja 2 levypalloa kerännyt Casey Benson.

Kotijoukkue KTP-Basketin tilastokärjeksi nousi puolestaan ensimmäisen liigamatsinsa Kotkan paidassa pelannut Cullen Russo. (20/7)

Ottelutilasto on katsottavissa täältä.

Osuvimmat letkautukset

”Tiukka peli. Jouduimme virhevaikeuksiin ja lukuisiin menetyksiin. Meidän ongelmana on ollut ne hetket kun joudumme hyppyheittojoukkueeksi, halutaan olla sankareita ja joukkuepelaaminen unohtuu. Kun pelaamme joukkueena, olemme hyviä. Tänään hyvä levypallopelaaminen oli osoitus meiltä asenteesta. Harjoittelu on kuitenkin hyvällä tasolla ja sitä kautta uskon pystyvämme pelaaman voitosta jokaisessa pelissä.” -Korihai-luotsi Jarno Nikula

Ottelun hai

Suuri vääryys olisi olla jakamatta näin jouluisissa tunnelmissa ottelun hain arvonimeä edes kerran tällä kaudella joukkueen tärkeälle ja lämpimälle tukipilarille, huoltaja Jokisen Jyrkille. Kiitos Jyrki, olet äärimmäisen tärkeä pala joukkueen kokonaisuutta sekä kotona että vieraissa!

Viimeinen kotimatsi ennen joulua otellaan tulevana keskiviikkona 18.12. klo 18.30 alkaen Uusikaupunki Areenalla. Pinnat pyritään kotiuttamaan hallitsevan mestarin Karhu Basketin kuonon edestä.