Pisteet täpärästi Pyrinnön matkaan

13.11.2019

Pisteet täpärästi Pyrinnön matkaan

Anton Cook pelasi tähän asti parhaan pelinsä haipaidassa keskiviikkona. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Uusikaupunki Areena täyttyi keskiviikkona tutuista kasvoista, kun tällä kaudella ensimmäisen kerran vieraisille saapui Tampereen Pyrintö. Pyrinnön punaisissa pelaa nykyisin monia entisiä haipaitoja Panu Peltokankaasta Justus Kilpiseen, mutta Pohitullin yleisön mielestä vastustajan mielenkiintoisin nimi oli eittämättä Korihait-kasvatti Eero Lehtonen, joka saikin lehtereiltä alkuesittelyissä raikuvat aplodit.

Korihait pääsi illan otteluun lähes täydellä kokoonpanolla, kun ainoastaan nilkkavammasta toipuva Elias Lahdensuu joutui katselemaan matsia sivusta. Kauden avausottelu Tampereella oli joukkueiden välillä hyvin tasainen aina loppumetreille saakka, joten tasaväkistä vääntöä Poharissa odoteltiin myös keskiviikkoillalle.

Matsin kulku

Ja tasainen vääntö myös saatiin! Korihait aloitti hyvällä energialla ja onnistui kaivautumaan nopeasti 9-3 johtoon. Pyrintö sai kuitenkin pakkansa pian kasaan ja tuli tasoihin. Ottelua jatkettiin tasaisissa merkeissä ja myös ensimmäiselle tauolle mentiin tasalukemissa 23-23.

Toisella kympillä punapaidat yrittivät karata muutamaankin kertaan, mutta petokala piti pintansa ja sinnitteli aina mukaan taisteluun. Puoliajalla vierasjoukkue johti kuudella pisteellä.

Tällä kertaa myös toinen puolikas oli kotijoukkueelta vahva. Pyrintö oli karkaamassa jo muutama minuutti ennen loppua ollen 11 pinnan johtoasemassa, mutta haipaitojen päät eivät painuneet, vaan hyökkäämistä jatkettiin sinnikkäästi. Ottelun ratkaisu venyi lopulta aivan viime sekunneille, ja kun Korihait ei onnistunut viimeisessä hyökkäyksessään heittämään palloa koriin, juhlittiin kahta sarjapistettä tamperelaisleirissä loppulukemin 94-96 (42-48).

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykkönen oli pirteästi esiintynyt Anton Cook, joka viimeisteli 33 pistettä, 6 levypalloa ja 3 syöttöä. Myös Casey Benson kuului illan onnistujiin 19 pisteellään ja kolmella syötöllään.

Pyrinnön tilastokärjeksi kapusi Raymond Nixon (28/4).

Ottelun koko tilastorivin voi kurkata täältä.

Osuvimmat letkautukset

”Ehkä vähän jännitti tulla vanhaan kotihalliin pelaamaan, mutta nyt tiedän, että tänne on kiva tulla myös vastustajana. Sain hyvän vastaanoton, vaikka katsojia toivoisi olevan toki enemmänkin.” – Pyrinnön paitaan siirtynyt Korihait-kasvatti Eero Lehtonen

”Olen iloinen, että näin kotiyleisön ensimmäistä kertaa innostuneena ja uskon, että se energia tarttui myös pelaajiin.” – viimeisen ottelunsa hailuotsina toiminut Jordi Juste.

Ottelun hai

Loistavan ottelun pelannut Anton Cook tuntui saaneen kotiyleisön edessä käyntiin vaihteen, jota on alkukaudesta vähän jo odoteltukin. Cook teki rohkeita ratkaisuja ja onnistui erityisesti hyökkäyspäässä mainiosti.

Tasan viikon kuluttua, keskiviikkona 20.11. pelattavaan seuraavaan otteluun Lapualle lähdetään uudessa komennossa, kun apuvalmentajana toiminut Jarno Nikula nousee joukkueen päävalmentajaksi. Ottelu alkaa arkiseen tapaan klo 18.30 ja näkyy suorana Elisa Viihde Sportilla.