Pohjanmaa-teeman neljäs osa

4.11.2017

Pohjanmaa-teeman neljäs osa

 

Mitään Pekka Parikan elokuvan tyyppistä Pohjanmaa-teemaa ei ole ajateltu. Perintöä ei jaeta kenellekään, sarjapisteitä kylläkin. Neljäs kohtaaminen Pohjanmaan porukan kanssa on edessä lauantaina.

Lapualla Korihait vieraili aiemmin ja vastavierailukin tuli tehtyä. Kauhajoen Karhu teilasi haiparven Pohitullissa numeroin 98-105 runsas viikko sitten. Nyt on sitten revanssin paikka Karhun kotikentällä.

Uusikaupunkilaisen perjantai-illan korisliekin puhalsi sammuksiin muuan Bojan Sarcevic. Ammattilaisuuden ensiaskeleet Poharilla ottanut bosnialainen oli jäätävässä tikissä niin korin- kuin pelinteon suhteen. Bojanin toimiston häiritseminen on yksi petokalan päätehtävistä. Sarcevicin passit ovat osuneet kohdilleen, syöttökeskiarvo (6,38) lähentelee jo itsensä Teemu Rannikon keskiarvoa.

Kuka pysäyttäisi Sarcevicin? Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Haileirissä on tutkailtu videoita kohdistaen ajatukset yhteen päämäärään. Millä ilveellä puolustuspää tilkitään? Haiparven korille on tultu oikealta, vasemmalta, ylhäältä ja välillä alhaaltakin. Omiin on mennyt 91 pistettä per peli. Tämän osa-alueen parantaminen oli kova puheenaihe perjantain Lapua-pelin jälkeen ja on varmasti lauantain reissun iso tavoite. Missio on vaikea, sillä Kauhajoki tekee 90,7 pinnaa per peli, mikä on selkeästi eniten koko sarjassa.

Deng Dengin sopimuksen purkamisen jälkeen Korihait jatkaa kolmella jenkillä Kauhajoella ja pitkäaikaispotilas Mikael Herbert on myös sivussa. Pelaajauutisia on näillä näkymin luvassa jo alkuviikosta.