Poikien U14-joukkue kevääksi SM-sarjaan

23.11.2018

Poikien U14-joukkue kevääksi SM-sarjaan

Korihaiden U14-pojat nousevat kevätkaudeksi SM-sarjaan. Joukkueen muodostavat Ami Hyvönen (vasen ylä), Casper Ämmälä, Aatami Hyytiä, Juuso Vesterinen, Miska Koskinen, Jeremias Sjöberg, Oskari Lalla, Eero Haapanen, Aaro Taatila, Antto Lehmus, Ukko Lehtonen, Jesperi Sjöberg, Luka Saarinen, Saku Järvinen, Viljami Arvonen, Veeti Laaksonen, Akseli Blomberg ja Eemeli Sappinen, sekä kuvasta puuttuva Leevi Saarinen. Valmentajat: Jukka Järvinen, Kim Saarinen ja Petri Helminen (kuvassa), sekä apuvalmentajat Petri Blomberg ja Ville Wehman. Joukkueenjohtajina toimivat Sirkka-Leena Haapanen ja Juha Sappinen. 

Korihaiden alle 14-vuotiaiden poikien joukkue nousee kevääksi pelaamaan valtakunnallista SM-sarjaa. Joukkue pelasi syyskaudella läntisen alueen 1. divisioonassa yhteensä kahdeksan peliä, joista kuusi päättyi voitokkaasti. Sarjataulukon toinen sija varmisti joukkueelle paikan kahdeksantoista SM-joukkueen joukossa keväällä. 

SM-sarja tullaan pelaamaan kahdessa lohkossa turnauksittain siten, että jokainen joukkue saa järjestettäväkseen ainakin yhden kotiturnauksen. Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta pääsevät ikäluokan SM-finaaliturnaukseen, joka pelataan Lohjan Kisakalliossa.

Joukkueessa on mukana pelaajia yhteensä kolmesta ikäryhmästä: porukassa on niin vuonna 2005, 2006 kuin 2007 syntyneitä pelaajia. Joukkueen päävalmentaja Petri Helminen arvioi, että joukkueen vahvuuksia ovat erityisesti monipuolisuus ja hyvä yhteishenki.

– Fyysisesti ei varmasti olla kovimmasta päästä, mutta jätkillä on kova halu pelata. Meillä on myös pelaajia moniin eri rooleihin. On näppäriä pallokäsittelijöitä, korinaluspelaajia ja hyviä heittäjiä. Lisäksi joukkue on alusta saakka puhaltanut yhteen hiileen, mikä ei aina ole niin taattua, kun monta ikäryhmää yhdistyy, Helminen sanoo.

Tavoitteena joukkueella on päästä kevään lopuksi SM-sarjassa kahdeksan parhaan joukkoon ja mukaan finaaliturnaukseen.

– Joukkueen kehitys on nyt jo syksyn aikana ollut todella hyvää, joten uskon täysin, että meillä on mahdollisuudet olla mukana finaaliturnauksessa, Helminen visioi.

SM-sarjan lisäksi joukkue jatkaa kevätkaudella pelejä myös läntisellä alueella sekä 1. että 2. divisioonassa.

Korihait onnittelee U14-joukkuetta hienosta saavutuksesta ja toivottaa rutkasti tsemppiä keväälle!