Pre-seasonin loppusuora käynnistyy Salossa

22.09.2016

Pre-seasonin loppusuora käynnistyy Salossa

Korispölhöjen juhlapäivä lähestyy hyvää vauhtia. Sarjan alkuun on enää vajaat kaksi viikkoa ja treenipelien putki alkaa vedellä viimeisiään. Korihait palaa ensi viikonloppuna testaamaan tulevia vastustajiaan ja tekee sen turnauksessa Salossa.

Haipiiskuri Jarno Nikula peitteli innostustaan, mutta selkeästi koutsi haluaa nyt nähdä missä mennään. Vastassa on Korisliigan joukkueita ja lopputulokset antavat nyt enemmän suuntaviivoja huomattavasti enemmän kuin ensimmäisissä harjoituskoitoksissa.

Tutuksi tulleet askeleet ovat jälleen puheenaiheena.

-Jälleen kerran odotan, että pelimme ottaa yhden askeleen eteenpäin. Mielenkiinnolla odotan kohtaamisia KTP:n ja Vilppaan kanssa, Nikula intoili.

koris_8862-1024x683

Korihait kohtaa lauantaina Ray Ailuksen valmentaman KTP:n. Joukkue liittyy vahvasti turnausisäntiin, sillä KTP:llä on kolme Vilpas-taustaista jenkkiä. Suomalaisosasto on erittäin nuori, suurimman vastuun tulevat kantamaan Markus Molenius sekä haipaidassakin piipahtanut Villematti Kopio.

KTP visiteerasi myös Virossa viime viikonloppuna, mutta eri paikkakunnalla kuin Korihait ja Vilpas. Kotkalla on kolmesta treenipelistä yksi voitto ja kaksi kertaa on tullut turkkiin.

Turnauksen isäntäjoukkue, sunnuntaina haiparven kohtaava Vilpas tahkosi viime viikonloppuna samassa turnauksessa petokalan kanssa ja otti Korihaiden tavoin voitot virolaisvastustajista. Etukäteen kovemman TLU Kalevin Vilpas löylytti peräti 106-64.

Vilpas otti kunnian kauden ensimmäisestä jenkkivaihdoksesta ja pisti Saah Nimleyn pihalle. Tilalle tuli Juwan Staten, josta on etukäteen kohistu melko paljon. 185-senttisen Statenin pitäisi olla erittäin kova vahvistus salolaisille ja viikonloppuna mies tekee ensiesiintymisensä uudessa kotihallissaan.

Muutoksia Vilppaassa nähtiin jo kesällä, kun huippukondiksessa oleva Juho Nenonen ampaisi odotetusti takaisin Argentiinan liigaan. FoKoPosta Vilppaan ruoriin hypännyt valmentaja Joonas Iisalo värväsi Michael Poundsin (KTP) sekä Matias Ojalan (Bisons) tuomaan kokemusta ja Forssan tuliaisina Iisalo toi mukanaan Henri Niemistön sekä Riku Laineen. Mainitsemisen arvoinen on myös HoNsu Basketin viime kauden paras pistemies Topias Kuukkanen, joka myös kantaa nyt viikinkipaitaa.

Neljäs joukkue turnauksessa on BC Nokia, mutta ukilaisten ja nokialaisten tiet kohtaavat ensimmäistä kertaa vasta sarjapelissä.