Pudotuspelipaikan varmistanut Korihait kohtaa Pyrinnön

27.01.2015

Pudotuspelipaikan varmistanut Korihait kohtaa Pyrinnön

Miesten 1-divisioonan kärjessä 20 voitolla ja yhdellä tappiolla porskuttava Korihait kohtaa torstaina kotiottelussa Tampereen Pyrinnön. Sarjassa kahdeksantena oleva Pyrintö on juuri se joukkue, joka aiheutti edellisessä kohtaamisessa Korihaille kauden ainoan tappion, joten Korihait lähtee otteluun varmasti maksamaan kalavelkoja tiukalla revanssimielellä.

Korihait ja Pyrintö kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuussa Pohitullissa ja jo tuolloin Pyrintö onnistui härnäämään kotijoukkuetta lähes koko ottelun. Korihait voitti ottelun lopulta lukemin 80-66, mutta kyseessä on Korihaiden selvästi pienin pinnamäärä kotikentällä ja samalla kauden toiseksi pienin kotivoitto. Tuolloin Pyrintö johti ottelua ensimmäisen kympin jälkeen ja puoliajallakin se oli pisteen päässä. Korihaiden kolmannen jakson kiri nosti johdon parhaimmillaan yli 20 pisteen ja kotijoukkue selvisi taistelusta voittajana. Joulukuussa Tampereella Pyrintö puolusti Korihait sitten vieläkin ahtaammalle, sillä Korihait jäi 68 pisteeseen. Korihait nousi alkuvaikeuksien jälkeen puoliajan jälkeen neljäntoista pisteen johtoon, jonka kotijoukkue kuitenkin kiri nopeasti umpeen ja jännittävien vaiheiden jälkeen siirryttiin jatkoajalle. Ylimääräisellä viisiminuuttisella pahasti vajaamiehinen Korihait jäi kotijoukkueen jalkoihin ja tuloksena siis kauden ensimmäinen tappio (75-68). Jatkoajalta Korihailta puuttui virhetilin täyttymisen vuoksi sekä Nigel Moore että Mikael Herbert ja kun Marcus Van oli poistunut pelistä silmävamman vuoksi jo ensimmäisellä puoliajalla oli Korihait vaikeuksissa. Korihaille jäi pelistä myös jossiteltavaa, sillä kotijoukkue ei ollut hommannut pelipaikalle lääkäriä ja Van joutui lähtemään Tampereen toiselle laidalle lääkärin hoitoon. Suurin syy tappioon oli kuitenkin Pyrinnön loistava puolustuspeli, sekä Korihaiden luokaton vapaaheittotyöskentely. Korihait hukkasi vapariviivalta peräti 15 pinnaa (8/23 = 35 %), joka pienten marginaalien pelissä osoittautui kohtalokkaaksi.

Pyrintö on pitänyt Korihaita tiukoilla edellisissä kohtaamisissa (FotoMika).

Pyrintö on pitänyt Korihaita tiukoilla edellisissä kohtaamisissa (FotoMika).

Pyrintö perustaa pelinsä tiiviin puolustuspelinsä ohella laajaan ja tasaiseen materiaalinsa, jossa kuka tahansa voi nousta ottelun ratkaisijaksi. Jenkkilaituri David Jacksonin (22/8) ohella joukkueesta löytyy vain yksi yli kymmenen pistettä per peli heittävä pelaaja, Justus Kilpinen (12/5). Yli viiden pisteen pelaajia löytyykin edellä mainitun kaksikon lisäksi sitten peräti seitsemän ja yli 15 minuuttia pelaavia pelaajia on kymmenen.

Viime viikonlopun otteluiden tulokset varmistivat teoriassakin sen, että Korihait pelaa varmuudella kauden loppuhuipentumassa, eli huhtikuun alussa alkavissa pudotuspeleissä. Korihaiden ero pudotuspeliviivan alapuolella oleviin joukkueisiin on 11 voittoa ja kun jäljellä on enää 11 ottelua on varmaa, että nuo joukkueet eivät voi ukilaisia enää tavoittaa. Sarjan loppuvaiheiden pelaaminen on aiheuttanut Korihait-faneissa paljon epäselvyyttä, joten selvennyksen vuoksi kerrataan miten kausi etenee. Divarin runkosarjan päätteeksi neljä parasta joukkuetta selviytyy pudotuspeleihin, joissa kohtaavat runkosarjan ykkönen ja nelonen, sekä kakkonen ja kolmonen. Otteluparin voittaja ratkeaa kolmella voitolla ja voittajat kohtaavat myöskin kolmella voitolla ratkeavissa finaaleissa. Finaalien voittaja nousee seuraavaksi kaudeksi suoraan Korisliigaan, eikä mitään karsintapelejä nykyisten liigajoukkueiden kanssa pelata.

Ennen kuin pudotuspeleistä kannattaa haaveilla, pelataan kuitenkin vielä monta tiukkaa ottelua, joista ensimmäisenä siis Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön välinen koitos Pohitullissa torstaina 29.1. kello 18.30 alkaen. Otteluisäntänä toimii Uudenkaupungin Isännöitsijäkeskus ja lippujen ennakkomyynti tapahtuu Korihaiden toimistolla ja Sportia Cityssa. Liput otteluun maksavat 12/10/8 euroa.