Pyrintö pisti Korihait jälleen ahtaalle

29.01.2015

Pyrintö pisti Korihait jälleen ahtaalle
Marcus Van (22/14) palkittiin Korihaiden parhaana (FotoMika.

Marcus Van (22/14) palkittiin Korihaiden parhaana (FotoMika.)

Kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa Korihaita piinannut Tampereen Pyrintö II osoittautui jälleen torstai-iltana ikäväksi vastustajaksi. Tasaisen alun jälkeen Korihait näytti porskuttavan helppoon voittoon, mutta Pyrintö kavensi Korihaiden 25 pisteen johdon neljään pisteeseen, kun peliaikaa oli jäljellä muutama minuutti. Korihait sai kuitenkin uudelleen otteen pelistä ja vei sarjapisteet lopulta lukemin 86 – 73 (48-34).

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin Pyrinnön pienoisessa hallinnassa, mutta ensimmäisellä kympillä peräti 15 pistettä pussittanut Marcus Van käänsi pelin väkisin Korihaille ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin kolmen pisteen kotijohdossa. Toinen neljännes oli kotijoukkueen hallintaa ja tasaisesti koko kahdentoista pelaajan miehistöään peluuttanut Korihait vetäisi eron hetkessä 16 pisteeseen ja puoliajalle lähdettin 14 pisteen johdossa. Tässä vaiheessa Korihailta oli pisteiden teossa onnistunut jo yhdeksän pelaajaa ja kaikki olivat pelanneet noin neljä minuuttia tai enemmän.

Kolmannen neljänneksen alussa Korihait jatkoi tasaista peluuttamista ja samalla ero myös kasvoi entisestään. Suurimmilleen ero kasvoi 25 pisteeseen (67-42), kun peliaikaa oli jäljellä vajaat 12 minuuttia. Pyrintö kavensi kuitenkin erän lopussa David Jacksonin seitsemällä peräkkäisellä pisteelle eron 18 pisteeseen ennen viimeistä jaksoa. Koko ottelussa peräti 42 pistettä heittänyt Jackson ei lopettunut vielä tähän, vaan kavensi eron yhdeksään pisteeseen, ennen kuin Korihait onnistui korin teossa. Niko Malinen katkaisi Pyrinnön 16-0 jakson kakkosellaan, mutta Jackson jatkoi hurjaa putkeaan ja viisi minuuttia ennen loppua oltiin tilanteessa 71-67. Tässä vaiheessa Mikko Jalonen heitti neljä pinnaa putkeen ja Nigel Moore puolestaan pysäytti peräti 29 Pyrinnön peräkkäistä pistettä tehneen Jacksonin ja Korihait kasvatti eron hieman turvallisemmaksi. Marcus Vanin ja Adrien Colemanin koreilla Korihait viimeisteli 11-o jakson ja siirtyi 15 pisteen johtoon ja ottelu oli ratkennut. Pyrintö yritti vielä parin viimeisen minuutin aikana päästä rikkomalla peliin mukaan, mutta kotijoukkue ei enää antautunut ja korjasi lopulta voiton 13 pisteen erolla.

”Hiukan täytyy ottaa omaan piikkiin, kun runsas vaihtoruletti sekoitti peliämme. Koko joukkue on kuitenkin harjoitellut hyvin, joten kaikki ovat ansainneet myös peliaikaa”, myönsi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

”Meillä oli ottelussa kolme teemaa, jotka onnistuivat toisella puoliajalla ja pääsimme peliin mukaan. Korihait sopii meille vastustajana hyvin ja kun voimme lähteä paineettomasti pelaamaan, niin pystymme haastamaan heitä”, jutteli puolestaan Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen.

Uudenkaupungin Isännöitsijäkeskus palkitsi Korihaiden parhaana 22 pistettä ja 14 levypalloa tilastoihinsa merkkauttanut Marcus Van. Hänen lisäkseen kaksinumeroisille pisteille pääsivät Mikko Jalonen (15/2/7), Adrien Coleman (12/2), sekä pirteästi pelannut Jalmari Salaterä, joka heitti kymmenen pinnaa. Mikael Herbert, Niko Malinen ja Nigel Moore pussittivat seitsemän pistettä, Hunter Gibson neljä ja hurjasti taistellut Petteri Ruutiainen kaksi. Pyrinnön kaikki kaikessa oli David Jackson (42/9), jonka lisäksi yli kymmeneen pisteeseen pääsi vain Justus Kilpinen (10 p).

Jalmari Salaterä (10 p) saalisti kauden ennätyspisteensä (FotoMika).

Jalmari Salaterä (10 p) saalisti kauden ennätyspisteensä (FotoMika).

Korihaiden pelit jatkuvat ensi keskiviikkona kun se kohtaa vieraskentällä Porvoon Tarmon. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 8.2. jolloin Pohitulliin saapuu HoNsU Jyväskylästä. Tuo ottelu alkaa tuntia normaalia aiemmin, eli kello 16.