Ratkaisuheitot rautoihin – pinnat Katajalle

1.12.2019

Ratkaisuheitot rautoihin – pinnat Katajalle

Kataja vei pinnat sunnuntain myöhäisillan kamppailussa. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Kolmen voiton putkessa uiskennelut Korihait tiesi sunnuntain vastustajan olevan kovaa luokkaa. Alkukauden FIBA Europe Cupia tahkonnut Kataja Basket saapui vierasturneensa aluksi Uuteenkaupunkiin, mistä matka jatkuu huomiseen otteluun KTP Basketia vastaan.

Vieraiden kokoonpanosta puuttui Pohitullin yleisöllekin tuttu Aapeli Alanen, Joni Herrala sen sijaan kuntoutui sairastuvalta parahiksi pelikuntoon. Korihait pääsi otteluun kokonaisella kokoonpanolla, joskin Anton Cookia tuuraa edelleen Reggie Dillard.

Matsin kulku

Petokalan taisteluilme piti hyvin jälleen ottelun ensimmäisen puolikkaan ajan. Vaikka menetyksiäkin tuli, saatiin tärkeitä pinnoja kairattua ja puoliajalla vieraat johtivat vain neljällä pinnalla, 42-46. Ottelussa oli myös alusta asti kaikin puolin lämmin tunnelma ja Pohitulliin löytänyt yli 500-päinen yleisö sai varmasti vastinetta rahoilleen.

Kolmannella jaksolla petokala pysytteli vielä jotenkuten sinipaitojen kyydissä, mutta viimeisellä kympillä Kataja onnistui pussittamaan pinnoja siinä, missä kotijoukkueen heitot kolisivat kerta toisensa jälkeen rautoihin. Kolmen pisteen heittoprosentti jäi kotijoukkueella hävyttömän huonoksi, ollen vain 14% vierasjoukkueen 35% vastaan, tosin neljännellä jaksolla pallo ei tahtonut löytää korirenkaan läpi lähempääkään. Kataja Basket pääsee siis jatkamaan vieraskiertuettaan kaksi pistettä rikkaampana, kun se peittosi Korihait lopputuloksella 69-84.

Tilastoykköset

Korihaiden pisteykköseksi nousi jo tuttuun tapaan Jalen Henry, joka viimeisteli 22 pistettä, 3 levypalloa ja 1 syötön. Myös Trey Zeigler kuului illan onnistujiin takoen tupla-tuplan 19 pisteellään, hurjalla 15 levypallollaan ja kahdella syötöllään.

Katajan tilastokärjeksi kapusi puolestaan Omar Calhoun (24/6/2).

Ottelutilastot löytyvät täältä.

Osuvimmat letkautukset

”Tämä oli vain yksi peli. Että jos joku ajatteli, että me marssitaan tästä ja voitetaan kaikki joukkueet, niin ei nämä ehkä ihan niin yksinkertaisia juttuja ole. Pelattiin kuitenkin pääsääntöisesti ihan hyvin. Ei tämä sellainen peli ollut, että olisi kunnolla tullut takapuoleen.” – Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.

Ottelun hai

Tänään matsin hain arvonimi luovutetaan tupla-tuplan tauluun takoneelle Trey Zeiglerille, joka jatkaa hyviä otteitaan peli toisensa jälkeen.

Kausi jatkuu kotiottelulla, kun tulevana lauantaina 7.12. Uusikaupunki Areenalle saapuu Lahti Basketball etunenässään vanha tuttu Sami Ikävalko. Ottelu alkaa klo 17.