Roni Ahvenjärvi siirtyy Korihaiden paitaan

7.06.2024

Roni Ahvenjärvi siirtyy Korihaiden paitaan

Uudenkaupungin Korihaiden riveihin on kiinnitetty 21-vuotias laitahyökkääjä Roni Ahvenjärvi. Tamperelaislähtöisen Ahvenjärven sopimus seuran kanssa on kaksivuotinen mallilla 1+1, jossa osapuolet voivat neuvotella mahdollisista muutoksista toukokuun puoliväliin 2025 mennessä.

197-senttinen Ahvenjärvi on juniori-iästä lähtien pelannut kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä, joten nuori pelaaja on syksyn tullessa uuden edessä.

– Todella innoissani olen tulossa Uuteenkaupunkiin ja kiitollinen Korihaiden tarjoamasta mahdollisuudesta. Haluan näyttää kykyni ja potentiaalini Korisliigassa, joten Uki tuntui hyvältä vaihtoehdolta, Ahvenjärvi kommentoi.

Joukkuevalinnassa Korihaiden puoleen painoivat päävalmentaja Ivan Ivanovicin ja seuran tavoite tarjota nuorille pelaajille vastuuta sekä mahdollisuus oppia Bojan Sarcevicilta.

– Olen kuullut, että treeneissä tullaan menemään kovaa eikä löysäilyä sallita, joten kovana treenaajana se sopii minulle hyvin, Ahvenjärvi vakuuttaa.

Pyrinnön junioripolun käynyt Ahvenjärvi on edellisen kahden kauden aikana päässyt Korisliigassa kokeilemaan yhteensä 26 ottelun ajan, mutta pääasiallinen rooli on tullut divisioona A:n puolella.

Viime kaudella divisioonan pudotuspeleihin yltäneen Pyrintö A:n parhaana pistemiehenä Ahvenjärvi kirjautti keskimäärin 18,7 pistettä, 6,1 levypalloa ja 2,5 syöttöä. Kahden pisteen heitot osuivat 53-prosenttisesti ja kolmen pisteen heitot 35 prosentin tarkkuudella.

Ison ja pienen laitahyökkääjän paikkoja pelaava Ahvenjärvi kertoo vahvuuksikseen heittovoiman, joka mahdollistaa kentän levittämisen pienillä viisikoilla pelatessa sekä post-pelaamisen.

– Divarissa olen näyttänyt pärjääväni, joten ensi kauden tavoitteena on näyttää kaikille ja itselleni, että pystyn pelaamaan Korisliigaa ja kuulun sarjaan, hän ilmoittaa.

Ahvenjärvi saapuu Uuteenkaupunkiin heinäkuun puolessa välissä. Kaupunkiin ja uusiin joukkuekavereihin tutustumisen lisäksi hän odottaa vuoden koripalloilmiöksi palkitun Pohitullin hengen kokemista nyt kotijoukkueen näkökulmasta.

– Korisliigan parhaimmat fanit, Ahvenjärvi toteaa ytimekkäästi.

Roni Ahvenjärven pelaajakortti

Korihaiden sopimustilanne kaudelle 2024–2025

Takamiehet:

Bojan Sarcevic (sopimus vuoteen 2026 asti), Joni Herrala (2025)

Laiturit:

Roni Ahvenjärvi (2026)

Roni Ahvenjärvi on tähän asti edustanut koko uransa ajan kasvattajaseuraansa Tampereen Pyrintöä. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga