Runkosarjan loppukiri alkaa – ”Meidän pudotuspelit alkavat nyt”

27.02.2018

Runkosarjan loppukiri alkaa – ”Meidän pudotuspelit alkavat nyt”

MM-karsintojen takia Korisliiga on huilannut yli viikon ja keskiviikkona on aika palata tositoimiin. Vaikka lämpömittari ei anna viitteitä kevään tulosta, niin kalenterista sen voi havaita. Korihailla on jäljellä kymmenen ottelua ja voittoja on kuusi eli saman verran kuin Lapualla.

Petokala matkustaa Pyrinnön pysäytykseen keskiviikkona. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Sarjan viimeinen jatkaa kautta karsintojen parissa ja tämän yrittää petokala välttää. Siksi runkosarjan loppuun ladataan kaikki paukut.

-Meidän pudotuspelit alkavat nyt. Materiaalin puolesta lähdetään altavastaajina taas keskiviikkona, mutta peli on parantunut hiljalleen ja koetetaan saada paras irti tässä vaiheessa, Korihaiden kakkoskoutsi Petri Helminen toivoi.

Loman aikana joukkue on pysynyt ehjänä ja suhteellisen terveenä. Pöpöt ovat tavoittaneet lähinnä penkillä olevat miehet, kun Helminen, pääkoutsi Damion Dantzler sekä huoltaja Jyrki Jokinen ovat kaikki olleet kipeänä.

Loppuspurtti alkaa keskiviikkona Justus Kilpisen kotikonnuilta. Tampereen Pyrintö taistelee puolivälierin kotiedusta monen muun joukkueen kanssa ja pisteet kiinnostavat varmasti. Keskinäiset pelit ovat Pyrinnölle 2-1.

-Yritetään ottaa Pyrinnön joitain vahvuuksia pois. Heillä on vahva sisäpelaaja (Devonne Giles), mutta kolmosviivan taaksekaan ei saa unohtaa vapaita pelaajia. Vastustajan henkilökohtaisia taitoja ollaan yhdessä opeteltu, Helminen paljasti.

Brian Asburyn Helminen mainitsee useampaan kertaan. 201-senttinen Asbury on erittäin monipuolinen kaveri, joka on sarjan pistetilastossa kolmosena ja levyritilastossa viidentenä. Kaikki taidot eivät tule esille tilastoista.

-Asbury on loistava pelaaja myös ilman palloa ja on hyvä leikkaamaan korille. Meille on tullut liikaa menetyksiä ja ne pitää saada kuriin. Ehjä 40-minuuttinen tarvitaan, jotta pystytään haastamaan Pyrintöä, Helminen tähdensi.

Haiparven päävastustaja Lapua taistelee samaan aikaan keskiviikkona sarjapinnoista Joensuussa Katajan vieraana.