Sarjakärjen voittoputki katki Pohitullissa

30.11.2016

Sarjakärjen voittoputki katki Pohitullissa

Lähes parin viikon pelitauolta tositoimiin palannut Korihait kohtasi keskiviikkoillan kotipelissä jopa 11 ottelun voittoputkessa liihotelleen Helsinki Seagullsin. Erityisen tunteikkaan kohtaamisesta teki Korihai-kasvatti Junnu Leen paluu Pohitulliin, tällä kertaa vieraspaidassa, sekä tietysti Gerald Lee sr:n ja Gerald Lee jr:n kohtaaminen vastakkaisissa joukkueissa. Junnu saikin kotiyleisöltä varsin lämpimän vastaanoton.

Ensimmäisellä jaksolla sarjakärki Seagulls näytti, miksi se johtaa Korisliigaa puhtaalla pelillä. Liian pehmeästi otteluun lähtenyt kotijoukkue antoi vieraille kohteliaasti tilaa viimeistelyyn ja lokit rokottivat. Ensimmäisen jakso merkittiin vieraiden nimiin lukemin 13-22.

Siihen vierasjoukkueen hienoinen dominointi sitten päättyikin. Parin minuutin tauolta kentälle palasi täysin erinäköinen kotijoukkue, joka oli hionut hetkessä taistelumielialansa tappiin. 15 minuutin pelin jälkeen erityisen pirteästi pelannut Aapeli Alanen säkitti komealla kolmosella pelin tasalukemiin 28-28. Villisti kannustaneen kotiyleisön kannustamana haipaidat repivät puoliaikaan mennessä jo kymmenen pisteen kaulan, 44-34.

Edes se usein niin hankala kolmas jakso ei koitunut tänään kotijoukkueen kohtaloksi, vaan hurmostilaan päässyt haijengi tylytti vieraita ollen parhaimmillaan jopa 26 pisteen johtoasemassa. Viimeiselle jaksolle Seagulls ampaisi kärkkäästi, mutta ei onnistunut hätyyttelemään enää missään vaiheessa tosissaan piikkipaikkaa. Monille yllätykseksi illan tähtihetki ei ollutkaan Junnun paluu, vaan komea kotivoitto sarjaykkösestä loppulukemin 96-79.

koris_2034

Aapeli Alanen kunnostautui kaaren takana ja pussitti kolmosensa 75 % tarkkuudella. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

– Pohitulliin oli todella mukava palata ja fiilis oli hyvä, kun yleisön vastaanotto oli niin lämmin. Nyt se ei ole enää niin hyvä, Junnu manaili pelin päätyttyä.

– Tappio tuli yksinkertaisesti siitä syystä, että Korihait pelasi meitä kovempaa. Huomiseksi suunniteltu vapaapäivä on nyt peruttava ja katsottava filmiltä, mikä meni pieleen ja mitä voidaan parantaa sunnuntaiksi.

Junnu antoi tunnustusta myös korinaluspainikaverilleen Marcus Vanille.

– Marcus on kyllä aika iso kaveri, jolla on hyvät kädet kahmimaan levypalloja. Samoin  (Eric) McAlister ja (Dominique) Leekin napsivat muutamia hyviä levyreitä.

Vierasjoukkueen valmentaja Mikko Larkas yhtyi Junnun analyysiin siitä, mikä koitui tänään Pohitullissa Seagullsin tappioksi.

– Päästiin alkuun johtoon, pelattiin ihan fiksusti. Korihait sen sijaan tuli pitkältä tauolta ja kärsi ehkä käynnistymisvaikeuksista, mutta muutti intensiteettiään toiselle jaksolle ja siihen me ei pystytty enää vastaamaan. Meistä tuli pehmeitä ja kotijoukkue sai taas kotiyleisön edessä lisää virtaa. Hieno meininki täällä, rummut soi ja porukka kannusti omiaan, Larkas kiteytti.

Voitto sai jopa Korihai-luotsi Jarno Nikulan kielenkannat pehmenemään.

– Alussa kun Seagulls pääsi karkuun, juteltiin jätkien kanssa, että eihän me pelata nyt ollenkaan niin kuin on sovittu. Oltiin pehmeitä ja liian kaukana kaverista. Mutta siitä se sitten lähti. Pojat pelasivat tänään todella hyvin. Hyvä voitto.

Pallosta huolehtimiseen Nikula oli myös tyytyväinen.

– Ei näitä pelejä voita, jos on 18-19 menetystä tilastossa. Siinä ollaan petrattu.

Kotijoukkueen hahmoja olivat loistavasti kannustaneen kotiyleisön ja pirteästi esiintyneen Alasen lisäksi 21 pinnaa viimeistellyt kapteeni Mikko Jalonen ja komeasti palloa pyörittänyt Emmanuel Holloway. Seagullsin vahvin oli tutussa hallissa pelannut Gerald Lee jr 16 paunallaan. Koko ottelun tilastoja pääset lukemaan täältä.

Haiparvi palaa tositoimiin heti yhden välipäivän jälkeen perjantaina, kun se kohtaa vierasottelussa Kotkassa KTP:n. Tasapisteissä viihtyvien joukkueiden matsi näytetään suorana 2.12. Fanseat-palvelussa klo 18.30 alkaen.