Sarjakärki Bisons maanantaina Pohitulliin

17.01.2014

Korihait kohtaa maanantaina kaksinkertaisen Suomen mestarin ja sarjan kärkipaikalla keikkuvan Loimaan Bisonsin.

Kaudeksi 2011-2012 Korisliigaan noussut Bisons on jatkanut kuluvalla kaudella hämmästyttävää hallintaansa kotimaan kentillä. Seuran kaksi ensimmäistä kautta päättyivät mestaruuteen, voittosuhteen ollessa 81 voittoa ja 27 tappiota kahden kauden aikana. Tällä kaudella Bisons pelasi 19 ensimmäistä peliä ilman tappiota, kunnes Tampereen Pyrintö aiheutti ensimmäisen tappion viikko sitten lauantaina. Uskomattoman voittoputkensa aikana Bisonsin pienin voitto tuli marraskuun puolivälissä kotikentällä Korihaita vastaan. Tuossa ottelussa Korihait hallitsi ottelua pitkät pätkät, mutta Antto Nikkarinen nosti joukkueensa voittoon vain pari sekuntia ennen loppua.

Bisonsin tähtisikermä on Suomen kentille todella nimekäs. Joukkueessa pelaa peräti kuusi maajoukkuestatuksen omaavaa suomalaispelaajaa ja kolme laadukasta jenkkivahvistusta. Kotimaisista pelaajista tehokkain on ollut Susijengin aloittava sentteri, Tuukka Kotti joka on tehtaillut tilastoikseen reilut 11 pinnaa ja seitsemän levypalloa. Muusta porukasta Mikko Koivisto, Ville Mäkäläinen, Antto Nikkarinen, Matti Nuutinen ja Carl Lindbom tehtailevat vajaat kymmenen pinnaa per peli. Bisonsin jenkeistä kovimmat tehot on iskenyt kimmoisa laituri John Williamson, joka tekee keskimäärin reilut 15 pinnaa per peli. Kokenut pelinrakentaja Billy Keys on tehoillut lukemat 9/4/3 ja laituri Frank Robinson 13/5.

Korihait ja Bisons ovat kohdanneet kolmen kauden aikana yhdeksän kertaa ja Korihaiden ainoa voitto on reilun vuoden takaa, jolloin vain kuudella pelaajalla ja yhdellä jenkillä pelannut haiparvi yllätti biisonilauman lukemin 87 – 84. Toistuuko sama tällä kertaa selviää maanantaina 20.1. klo 18.30 alkaen Pohitullissa.