Sarjakärki Honka Korihaiden vieraaksi keskiviikkona

21.10.2013

Korihaiden kotiottelut jatkuvat keskiviikkona kun Pohitullissa klo 18.30 alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu sarjan jaetulla kärkipaikalla majaileva Honka Espoosta.

Sarjanousija Honka on aloittanut kautensa todella pirteästi voittamalla kaikki neljä ensimmäistä peliään. Vakuuttavimmat voitot ovat tullee mestarisuosikki Katajasta kotikentällä sekä viikonloppuna Kouvojen vieraana. Kouvot-voiton arvoa nostaa se, että Honka oli matkassa vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella. Vierastyöläisten puuttumisen paikkasivat upeasti nuoriso-osaston Anton Odabasi ja Joni Herrala. Ottelun suurimmat sankarit olivat kuitenkin 35 pistettä mieheen pussittaneet Ronnie Clark ja Tuomas Iisalo. Clark löytyy sarjan pistetilaston kärkipaikalta, joten häneltä tuollaista voidaan odottaa, mutta Iisalon suorituksen arvoa nostaa, se että hänen kauden aikaisempi piste-ennätys oli kuusi pistettä.

Uusikaupunkilaisittain Hongan mielenkiintoisin pelaaja lienee viime kaudella Korihaiden peliä pyörittänyt Villematti Kopio. Korihaissa läpimurtonsa suorittanut Viltsu on jatkanut viime kauden tahtiin pussittamalla 9 pistettä ja jakamalla 3,5 korisyöttöä ottelua kohti. Hongan ulkomaalaisista sentteri Jaraun Burrows ja takamies Anthony Tucker loukkaantuivat menneellä viikolla ja olivat sivussa siis edellisestä ottelusta. Hongan tiedotteen mukaan Burrows jatkaa joukkueessa, mutta hänen pelaamisensa keskiviikkona on epävarmaa. Tucker sen sijaan on matkustanut jo kotimaahansa ja hänelle etsitään parhaillaan korvaajaa. Hongan penkinpäässä peliä johtavat peliin kovalla sykkeellä osallistuvat Pekka Salminen ja Jussi Syrjänen.

Korihait on esittänyt aiemmissa kotiotteluissa vauhdikasta hyökkäyspeliä ja pyssyttänyt molemmissa peleissään yli 90 pistettä. Honka puolestaan on pystynyt pitämään vastustajansa todella pienissä pistelukemissa kotikentällään (63,3 p), mutta vieraissa myös Hongan koriin on tehty yli 90 pinnaa.

Korihait on kärsinyt koko alkukauden ajan loukkaantumisista ja pahimmillaan sivussa oli samaan aikaan peräti kuusi pelaajaa. Nyt tilanne alkaa pikkuhiljaa helpottaa ja sairaslistalaisista ainakin Pyry Rainamaan pitäisi olla kentällä tositoimissa jo kuluvan viikon aikana.

Korihait-Honka pelataan siis Pohitullissa keskiviikkona 23.10. klo 18.30. Liput otteluun maksavat 12 euroa ja S-etukortilla 10 euroa.