Sarjakärki KTP-Basket Korihaiden Itsenäisyyspäivän vieraaksi

5.12.2013

Korihait kohtaa Korisliigan jaetulla kärkisijalla olevan KTP-Basketin Kotkasta Itsenäisyyspäivän iltapäivällä klo 15 alkavassa ottelussa.

KTP on yhdessä Bisonsin ja Pyrinnön kanssa sarjan kärjessä 11 voitolla. KTP on tosin pelannut enemmän otteluita kuin muut kärkijoukkueet. Kaksi KTP:n voitoista on tullut lokakuussa Korihaita vastaan Kotkassa. Ensimmäisessä ottelussa Korihait roikkui mukana ensimmäisen puoliajan, mutta KTP ratkaisi ottelun kolmannessa erässä. Toinen ottelu sujui Korihailta paremmin ja uusikaupunkilaiset johtivatkin ottelua ensimmäiset 25 minuuttia. Sen jälkeen KTP sai hurmoksen päälle ja meni menojaan selvään voittoon. Korihaiden paras pistemies molemmissa peleissä on ollut Josh Dollard ja KTP:lla pisteykkösinä ovat olleet Timo Heinonen ja Jukka Matinen.

KTP pelaa Korisliigan ohella EuroChallenge-sarjaa ja onkin kasannut varsin laadukkaan pelaajiston puolustamaan viime kauden Korisliigahopeaansa. Joukkueessa on peräti viisi ulkomaalaisvahvistusta, joista kolme (Ryan McDade, Ryan Ayers ja Sefton Barrett) ovat aiemmilta kausilta tuttuja kotimaan kentiltä. Täysin uusia vahvistuksia ovat sarjan syöttötilaston kärki, taskuraketti Sharaud Curry ja vahva korinalusjässikkä Chris Owens. Kotimaisista pelaajista KTP:n tunnetuimmat nimet ovat Jukka Matinen, Timo Heinonen, Michael Pounds, Samuli Vanttaja ja Aleksi Akpaso.

KTP on kärsinyt alkukaudesta avainpelaajien loukkaantumisista kun Sefton Barrett, Sharaud Curry ja Ryan McDade on kukin vuorollaan olleet loukkaantuneiden kirjoissa. Barrettin tilalle hankittiin edellisessä Korihait-ottelussa ensi esiintymisen tehnyt Ryan Ayers. Curryn loukkaantumista sen sijaan nousi korvaamaan loistavasti esiintynyt, vain 19-vuotias Joonas Lehtoranta. Perjantain pelin alla varmaa on vain Barrettin poissaolo, mutta silti kotkalaisilla on varaa jättää vielä yksi ulkomaalaisvahvistus kokoonpanon ulkopuolelle.

Korihait sai viimein keskiviikkona tappioputkensa katkaistua Lapuan Korikobrien kustannuksella ja lähtee aloittamaan voittoputkea kotkalaisia vastaan. Korihaiden kokoonpanosta puuttuu vielä Pyry Rainamaa, mutta hänkin on pelikuntoinen todennäköisesti aivan lähiaikoina. Pitkään loukkaantuneena ollut Niko Malinen sen sijaan on palannut ryminällä Korihaiden kokoonpanoon ja ollut joukkueensa parhaimmistoa jokaisessa pelaamassaan ottelussa.

Nyt kannattaakin saapua aloittamaan Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Pohitulliin poikkeuksellisesti jo klo 15 alkavaan Korihait – KTP otteluun. Korihaiden seuraava kotiottelu pelataan vasta muutama päivä ennen joulua, lauantaina 21.12.