Sarjakärki Pyrintö keskiviikkona Pohitulliin

19.02.2014

Korihait kohtaa sarjan kärjessä majailevan Tampereen Pyrinnön keskiviikkona Pohitullissa klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Pyrintö on ollut alkukaudella todella vakuuttava niin Korisliigassa kuin Baltian liigassakin. Korisliiga se johtaa saldolla 26 voittoa ja 6 tappiota. Myös joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa tamperelaiset ovat olleet niskan päällä sillä ensimmäisen ottelun Pyrintö vei Pohitullissa lukemin 105-55 ja toisen kohtaamisen alkuvuodesta Pyynikillä lukemin 99-66. Tampereen kohtaamisessa Korihait oli vielä iskuetäisyydellä ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta Pyrintö nykäisi erän loppuun 10-0 runin ja karkasi ratkaisevaan johtoon. Tuossa ottelussa Korihaiden ylivoimanen ykkönen oli Pyrinnön tornien keskeltä 26 pistettä ja 17 levypalloa napsinut James Padgett.

Pyrinnön vahva peli on perustunut tasaiseen aloitusviisikkoon ja erittäin laajaan ja laadukkaisiin penkkipelaajiin. Aloituksessa pelaavat Pyrintö-ikonit Antero Lehto (16/3/4) ja Antti Nikkilä (7/6). Viisikon täydentävät monipuoliset jenkkilaiturit Damon Williams (16/8), BJ Raymond (17/7) ja Kelvin Lewis (15/4). Vaihtopenkiltä ensimmäisinä tulevat entinen Korihait-peluri Petri Heinonen, Alex Vaenerberg, Osku Heinonen, Topias Palmi ja Ville Pekkola.

Korihait lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin lauantaina Lappeenrannassa, sillä Chace Stanback on vielä pienen loukkaantumisen vuoksi sivussa, mutta todennäköisesti hän on jo seuraavassa ottelussa pelikelpoinen.