Sarjan ääripäät kohtaavat keskiviikkona Uusikaupunki 400-areenalla

21.03.2017

Sarjan ääripäät kohtaavat keskiviikkona Uusikaupunki 400-areenalla

Länsirannikon marssijärjestyksen neljäs selvitys on edessä keskiviikkona Poharilla. Joukkueet lähtevät matsiin katselleen toisiaan sarjataulukon ääripäistä. Salon Vilpas tuijottelee toisia alaspäin majaillen kärkipaikalla, kun taas petokala joutuu niska jäykkänä katselemaan toisia ylöspäin viimeiseltä sijalta.

Sarjataulukon ikävistä faktoista huolimatta petokala lähtee tosissaan poraamaan viikinkilaivaan reikiä. Joulun jälkeen joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran Uudessakaupungissa ja silloin lehmän hermot omaava Vilppaan Desmond Williams nakkasi voittokorin summerin soidessa. Tätä edelsi Korihaiden Mikael Herbertin hyökkääjän virhe, joka ei ole haileirissä unohtunut.

-Viimeksi meiltä vietiin mahdollisuus voittoon ja siitä jäi hampaankoloon. Vilpas on pelannut koko kauden hyvin ja heillä on taito kääntää tiukat pelit edukseen, Korihaiden pääkoutsi Jarno Nikula luonnehti.

Vilpas on viimeisestä kahdeksasta pelistä voittanut seitsemän. Valmentaja Nikulan kehuista huolimatta viimeisin tappio on tullut vain pisteen marginaalilla BC Nokialle. Viikonloppuna salolaiset veivät kärkikamppailun nimiinsä ilman Juho Nenosta ja nousivat yksinään sarjan piikkipaikalle. Vilppaalla on siis erinomaiset mahdollisuudet voittaa runkosarja, mutta kompurointia tavoitteeseen eteneminen ei salli.

Vilppaan varsin nuoren jenkkiryhmän varsinainen pikakiituri on Juwan Staten, joka lähtee parketilla ilman telineitä kuin hauki rannasta. Korihaille tulee varmasti haastetta tämän miehen pysäyttämisessä. Mikko Koivisto on piristymässä ja loistavaa kautta pelaava Matias Ojala kantavat myös paljon vastuuta.

Korihaiden sävelet kamppailuun ovat tutunoloiset. Karsintoihin haetaan oikeita askelmerkkejä ja hyvää fiilistä. Mielenkiinto kohdistuu muuallekin, sillä divarin pudotuspelit käynnistyvät myös keskiviikkona. Korihaiden karsintavastus on joko Namika Lahti, Oulun NMKY, Espoo United tai Torpan Pojat.