Seuraava syötti koukkuun

28.01.2020

Seuraava syötti koukkuun

Haiparvi lähtee tavoittelemaan kolmatta voittoa putkeen Lahti Basketballin kustannuksella keskiviikkona.

Jossain sitä on jo kirjoiteltu Korihaiden tippuvan. Meitä se ei hetkauta. Kirves on edelleen työhaalareiden vyötärölenkissä kiinni, ei kaivossa. Ja seuraavaksi työkuteet kiskaistaan ylle keskiviikkona. On aika lähteä talviurheilun suurkaupunkiin, siis Lahteen.

Sarjanousija Lahti on ollut petokalalle ikävä vastustaja. Ensin tuli turkkiin vieraskentällä 33 pisteellä ja Poharilla eroa oli 21 pinnaa. Nyt koetetaan saada vihdoin Lahden niskavilloista sen verran kiinni, että tällaisilla piste-eroilla ei kotiin lähdetä.

Lahti on alkukauden takkuilun jälkeen noussut kovaksi kotijoukkueeksi. Viidestä viimeisestä kotimatsista Lahti on voittanut neljä. Vieraskentällä meno on sitten ollut tuskaisempaa. Joulukuussa Lahti joutui haluamattaan muutostilanteeseen, kun Jerry Evans vaihtoi maisemaa. Erittäin kovan jenkin korvaaminen ei ole ollut helppoa. Koko kauden pelannut laituri Courtney Stockard on 16,1 pisteen keskiarvolla joukkueen paras pistemies.

Korihait lähtee vierasreissuun hyvillä fiiliksillä. Takana on kaksi nitropeliä, jotka Kevin Ware kävi sinetöimässä. Pieni ryhmä on hitsautunut mukavasti yhteen ja roolit ovat Casey Bensonin lähdön jälkeen hahmottumassa koko ajan paremmin. 

Kobriin on eroa kolme voittoa, mutta pelejä on vielä 17 jäljellä. Niin kauan kuin on tahtoa, on jäljellä toivoa. Näin sanaili Samuli Edelmann laulussaan ja sillä ohjenuoralla mennään.

Suora lähetys ottelusta alkaa tuttuun tapaan Elisa Viihde Sportin taajuudella klo 18.20, itse ottelu tipataan alkavaksi 18.30.